Πώς η γάτα δείχνει ότι σας αγαπά

Τρίτη, 07 Μάιος 2024 22:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς η γάτα δείχνει ότι σας αγαπά

Όσοι έχετε στο σπίτι μία γάτα, θα χαμογελάσετε διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν…

1. Σε υποδέχεται στην πόρτα. Υπάρχουν γάτες που ακούνε το αυτοκίνητο σου να έρχεται και περιμένουν στην πόρτα μέχρι να έρθεις.

2. Σε ακολουθεί. Η γάτα έρχεται και αράζει μαζί σου ή σε περιμένει απ’ έξω όσο κάνεις ντους; Ε, αυτό είναι αγάπη.

3. Σε κοιτάει στα μάτια. Οι γάτες θέλουν να έχουν οπτική επαφή μόνο με κάποιον που συμπαθούν πραγματικά.

4. Νιαουρίζει. Οι γάτες συνήθως δεν νιαουρίζουν στις άλλες γάτες, μόνο στους ανθρώπους. Η γάτα σού μιλάει και σου λέει σ’ αγαπώ.

5. Ανέχεται τα χάδια. Σε αφήνει να την φιλήσεις ενώ ξεκάθαρα δεν της αρέσει.

6. Σε δαγκώνει. Το να παίζει και να σε δαγκώνει χωρίς να σε πονάει είναι σημάδι συμπάθειας.

7. Έρχεται να σε σηκώσει. Έχεις παρατηρήσει ότι όταν είσαι πολύ ώρα στο κρεβάτι ανεβαίνει πάνω και σου νιαουρίζει μέχρι να σηκωθείς;

8. Εισβάλει στο υπνοδωμάτιό σου.

9. Σε ακουμπάει. Μπορεί με την πατούσα της, μπορεί με το στόμα της.

10. Σε γλείφει. Γι’ αυτό πρέπει να νιώθεις περηφάνια, η γάτα σου σε θεωρεί μέλος της οικογένειας των γατών.

11. Σου φέρνει δωράκια. Οι γάτες λατρεύουν να κάνουν δώρα σε αυτούς που αγαπάνε. Τα πιο συνηθισμένα είναι νεκρά ποντίκια, πουλιά ή κατσαρίδες.

12. Μπλέκεται στα πόδια σου όταν περπατάς.

13. Σου κρατάει μούτρα. Όταν γύρισες από τις διακοπές σου κρύφτηκε και δεν έβγαινε με τίποτα, αλλά παρ’ όλα αυτά κάθε φορά που πέρναγες από δίπλα της νιαούριζε;

14. Σου αποκαλύπτει την κοιλιά της. Η κοιλιά είναι το πιο ευάλωτο σημείο της γάτας, αν στην δείχνει είναι σίγουρο ότι σε εμπιστεύεται.

Και τέλος, η γάτα σου μπορεί να μην σε αγαπάει με τον τρόπο που νομίζεις. Δεν χρειάζεται να την ανθρωπομορφοποιείς αλλά να τη σέβεσαι. Και ίσως η ποικιλία και το μυστήριο των εκφράσεων της να είναι πιο έντονα από των ανθρώπων.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

________

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης και περιμένουν τον άνθρωπο τους. Αν σας ενδιαφέρει η υιοθεσία, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, καθώς και στο straysparta.gr, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης.

EVA xnoudotesΗ Εύα ψάχνει σπίτι!
Δεν ξέρει από αδέσποτη ζωή, φαίνεται ότι είναι από σπίτι... Πιθανότατα κάποτε την αγόρασαν, όταν ήταν ακόμη κουτάβι, χωρίς να πολυσκεφτούν τι θα χρειαστεί στο μέλλον, τι ευθύνη έχει ένας σκύλος, σκέφτηκαν μόνο ότι θα ήταν ωραίο να έχουν ένα κουτάβι ράτσας.

Το κουτάβι μεγάλωσε, παραμελήθηκε, αρρώστησε και αντί να δώσουν χρήματα σε κτηνίατρο προτίμησαν να την πετάξουν στο δρόμο! Όμως αυτή μας βρήκε, χειρουργήθηκε και είναι πλέον υγιής!

Είναι σούπερ κοινωνική και πάντα χαρούμενη, γεμάτη ενέργεια για παιχνίδι και χάδια. Είναι επτά χρονών, στειρωμένη, εμβολιασμένη και με τσιπάκι. Βρίσκεται στη Σπάρτη, αλλά υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς όπου υπάρχει αγάπη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti