Τζούλι & Τζούλια

Η Τζούλια Τσάιλντ υπήρξε μία μεγάλη και πολύ αγαπητή αμερικανίδα σεφ της δεκαετίας του ‘60, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα. Με...
Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τζούλι & Τζούλια

Η Τζούλια Τσάιλντ υπήρξε μία μεγάλη και πολύ αγαπητή αμερικανίδα σεφ της δεκαετίας του ‘60, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα. Με το βιβλίο της «Μαθαίνοντας την Τέχνη της Γαλλικής Κουζίνας» το αμερικάνικο ευρύ κοινό γνώρισε για πρώτη φορά τη γαλλική κουζίνα και τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης. Τη χαρισματική αυτή γυναίκα ενσαρκώνει δυναμικά μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από τις κινηματογραφικές αίθουσες, η Μέριλ Στριπ, με 2 βραβεία Όσκαρ και 6 Χρυσές Σφαίρες, στο ενεργητικό της, καθώς και ρεκόρ υποψηφιοτήτων για βραβεία Όσκαρ και Χρυσής Σφαίρας.
Μερικές δεκαετίες αργότερα, στη Νέα Υόρκη η Τζούλι Πάουελ, που την υποδύεται η ανερχόμενη Έιμυ Άνταμς (2 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ για τις ταινίες «Αμφιβολία» και «Junebug»), συνειδητοποίησε λίγο πριν τα 30 της πως δεν είχε πετύχει τίποτα αξιόλογο στη ζωή της. Προσπαθώντας να βρει έναν σκοπό και με πηγή έμπνευσης τη ζωή της Τζούλια, η Τζούλι έβαλε έναν τεράστιο στόχο: να μαγειρέψει μόνη της όλες τις 524 συνταγές από το βιβλίο της Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε μόλις ένα χρόνο! Και η πρόκληση δεν σταματάει εδώ: κάθε βράδυ μετέφερε τις γευστικές εμπειρίες της, με τις επιτυχίες και τις παταγώδεις αποτυχίες στο προσωπικό της blog στο διαδίκτυο, όπου απέκτησε έναν διαρκώς αυξανόμενο κύκλο φίλων.
Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ
Διάρκεια:  125 λεπτά
 

Μέχρι 11/11 στο CINEMA CENTER (πεζόδρομος Κλεομβρότου)

Προβολές: 19:30 & 22:00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα