Όαση πολιτισμού το Φεστιβάλ του Σαϊνοπούλείου Ιδρύματος

 Ακόμα ένα καλοκαίρι θα μας χαρίσει μαγικές βραδιές

Όαση πολιτισμού το Φεστιβάλ του Σαϊνοπούλείου Ιδρύματος

Ακολουθώντας πιστά και υπερήφανα το όραμα του αειμνήστου Προέδρου του Γεωργίου Σαϊνόπουλου και επιθυμώντας να κρατήσει ψηλά το λάβαρο του πολιτισμού, το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, δηλώνει και φέτος το βροντερό παρόν στο πολιτιστικό καλοκαίρι της Σπάρτης.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διοργανωτές, εργάζονται σκληρά για να παρουσιάσουν στο κοινό της Λακωνίας ποιοτικές παραστάσεις και συναυλίες. Το παιδικό θέατρο θα κατέχει και φέτος κομμάτι της διοργάνωσης, καθώς όπως δηλώνουν οι διοργανωτές «τα παιδιά πρέπει να έχουν την τιμητική τους». 

Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τις συστάσεις που έχει εκδώσει το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ, αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο. 

Το Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου ξεκίνησε το καλοκαίρι 1988, όπου έγιναν τα ανεπίσημα εγκαίνια του θεσμού και του Αμφιθεάτρου με την παιδική χορωδία της Βιέννης. Το 1990 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια με μελοποιημένα ποιήματα του κατ’ εξοχήν Λάκωνα ποιητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Βρεττάκου.
Έτσι, έκτοτε και ανελλιπώς μέχρι σήμερα το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα προσφέρει κάθε καλοκαίρι όαση πολιτισμού, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τον πήχη όλο και ψηλότερα.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Ν.Π.Π.Π. του Δήμου Σπάρτης

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland