Μια ιστορία για την Ελευθερία

Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2021 11:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια ιστορία για την Ελευθερία

Τον Νοέμβριο του 2017 έλαβα από τους δασκάλους του Δημοτικού σχολείου Σελλασίας την πρόσκληση να μιλήσω στα παιδιά για το Πολυτεχνείο και για την γενιά μου, που είναι η γενιά του Πολυτεχνείου.

Αντί ομιλίας αποφάσισα να γράψω ένα παραμύθι και να μεταφέρω τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο χωριό Σελλασία, έτσι ώστε η ιστορία του Πολυτεχνείου να γίνει πιο οικεία στα παιδιά.
Πραγματικά στις 17 Νοέμβρη του 2017 έγινε μια πολύ ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μικρούς μαθητές, με βάση το παραμύθι που τους αφηγήθηκα.

Την επόμενη χρονιά αποφάσισα να εκδώσω αυτό το παραμύθι αξιοποιώντας την δημιουργική ικανότητα των μικρών μαθητών της Σελλασίας , οι οποίοι με την βοήθεια των δασκάλων τους έφτιαξαν όλη την εικονογράφηση του παραμυθιού.
Αφιερώνω αυτό το παραμύθι στην εγγονή μου Αναστασία και στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σελλασίας Σπάρτης με την ευχή να αγωνιστούν στην ζωή τους για αξίες και ιδανικά και να μείνουν ανυποχώρητα πιστοί σε αυτά!

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι στη διεύθυνση: http://www.institoutospartis.gr/gr/article/131938/mia-istoria-gia-tin-eleutheria


Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης
Αναστασία Κανελλοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti