Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

Παρασκευή, 06 Μάιος 2022 10:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

Μαθήματα υφαντικής τέχνης σε ορθό αργαλειό θα παρακολουθήσουν συνολικά 14 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν στον νέο κύκλο διδασκαλίας που «ανοίγει» το προσεχές διάστημα στη σχολής υφαντικής του Γερακίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δομή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, λειτουργεί στον δημοτικό ξενώνα της περιοχής με την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας» ΑΕ.

Μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκε η προβολή και ανάδειξη της υφαντικής τέχνης με τη λειτουργία και την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κύκλου διδασκαλίας της. Συγκεκριμένα τα μαθήματα διεξήχθησαν το χρονικό διάστημα από τις 5 Μαΐου έως τις 24 Σεπτεμβρίου και τα παρακολούθησαν συνολικά 23 άτομα, που μοιράστηκαν σε δυο τμήματα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω κύκλου διδασκαλίας και στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης θα οργανωθεί νέος κύκλος μαθημάτων για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα