Παίζοντας με τις ανθρώπινες ζωές

Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο άνθρωπος ποτέ δεν ήτανάμεση προτεραιότητα για τους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, τους στρατηγούς τους και τους χαρτογιακάδες, που λέγονται πολιτικοί και στρατηγικοί αναλυτές. Όλοι αυτοί, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των πραγματικά ισχυρών, οι οποίοι κρύβονται στο παρασκήνιο, σχεδιάζουν τις μεγάλες ανακατάξεις στον πλανήτη μας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στους λαούς. Λένε πως στα κρυφά επιτελεία των μεγάλων χωρών, έχουν σχεδιαστεί απ’ αυτούς τους κυνικούς γεωστρατηγικούς σχεδιαστές τα πάντα, ερήμην των απλών ανθρώπων, που θεωρούνται πάντοτε ως παράπλευρες απώλειες!

Την εφαρμογή αυτών των ανάλγητων και απάνθρωπων σχεδίων, δυστυχώς, την έχουμε ζήσει πολύ καλά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Πόλεμος του Κόλπου, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η επέμβαση στο Αφγανιστάν, η υπόθαλψη της λεγόμενης αραβικής άνοιξης, ηεισβολή στο Ιράκ και η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, ο βομβαρδισμός της Λιβύης και η εκτέλεση του Καντάφι, η ανατροπή του Μουμπάρακ και η αντικατάστασή του από τον επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού, η ενίσχυση των αντικαθεστωτικών στη Συρία και ο επακόλουθος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος, η διαρκής αντιπαράθεση Ισραήλ-Παλαιστινίων κ.ο.κ. είναι μερικές μόνον περιπτώσεις από αυτούς τους σχεδιασμούς.
Τα αποτελέσματα όλων αυτών των επεμβάσεων ήταν και είναικαταστροφικά και οδυνηρά για τα δοκιμαζόμενα κράτη και τους λαούς τους, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό το πραγματικό αποτέλεσμα από τους σχεδιασμούς «επί χάρτου»! Οι «σοφοί» επιτελείς με τις άφρονες ενέργειές τους έχουν ανοίξει, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, τους «ασκούς του Αιόλου», προξενώντας ρίγη αγωνίας σε μεγάλα τμήματα της ανθρωπότητας, καθώς η μετατροπή τόσων πολλών περιφερειακών συγκρούσεων και εμφυλίων καταστάσεων μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να γενικευτεί και να οδηγήσει σε μιαν ακόμη παγκόσμια σύρραξη!
Σε όποια χώρα κι αν έβαλαν το χεράκι τους, «τα έκαναν θάλασσα»! Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν δικό τους δημιούργημα είναι! Ο Μπιλ Λάντεν και η Αλ Κάιντα, επίσης! Οιφρενιασμένοι «ισλαμιστές» του ISIS, απ’ αυτούς εξοπλίστηκαν για να ρίξουν τον Άσαντ! Μεγάλη η επιτυχία των επιτελών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και μερικών άλλων παρατρεχάμενων!
Μέχρι που τα πράγματα ξέφυγαν από τις προβλέψεις των εγκεφάλων, οι οποίοι βάζουν κάτω τους παγκόσμιους χάρτες και σχεδιάζουν τις μεγάλες πολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές με σκοπό την απόλυτη ισχύ και το μέγιστο οικονομικό κέρδος, χωρίς να λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές. Οι καθημαγμένοι από τον συνεχή πόλεμο και οι τρομοκρατημένοι από την ανηλεή σφαγή «πήραν τα μάτια τους» κι έγιναν πρόσφυγες! Κι επειδή η ιστορία, συχνά, επαναλαμβάνεται ως φάρσα, οι φυγάδες αυτοί διάλεξαν για προορισμό και μόνιμη εγκατάσταση μερικές από τις χώρες, που έτσι ή αλλιώς κρύβονται πίσω από τη δική τους τραγωδία! Σ’ αυτό το σημείο, λόγω γεωγραφικής θέσης, βρεθήκαμε κι εμείς «στο μάτι του κυκλώνα» και υφιστάμεθα τις συνέπειες μιας κατάστασης για την οποία, διόλου, δεν ευθυνόμαστε!
Οι υπαίτιοι εταίροι μας και οι ακόλουθοί τους έχουν το προνόμιο να διαθέτουν μόνο χερσαία σύνορα σε αντίθεση μ’ εμάς που το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών συνόρων μας είναι θαλάσσια. Έτσι αυτοί μπορούν να σηκώσουν τείχη ή συρματοπλέγματα, όπως κάνουν αυτόν τον καιρό κατά παράβαση των διεθνών κι ευρωπαϊκών συνθηκών για τους πρόσφυγες, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως Άνθρωποι και αναγκασμένοι, εκ των πραγμάτων, να τους διασώζουμε!
Λένε ορισμένοι εκ των ενόχων Ευρωπαίων και το αναμασούν προκλητικά τα παπαγαλάκια τους, πως η Ελλάδα ευθύνεται για την μεγάλη μεταναστευτική ροή, γιατί δεν φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της! Αυτοί οι «πολιτισμένοι» εταίροι μας και μη υπονοούν πως όταν φτάνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα μια φουσκωτή βάρκα ή ένα δουλεμπορικό σαπιοκάραβο, γεμάτα στην πλειονότητά τους από γυναίκες και παιδιά, το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να τους «σπρώχνει» προς τα πίσω, όπως πρότεινε προ καιρού ο ανεκδιήγητος Βέλγος αξιωματούχος! Μόνο που το «σπρώξιμο» στη θάλασσα σημαίνει βύθιση αυτών των σκαφών με όλες τις τραγικές συνέπειες για τους επιβαίνοντες! Τότε, ενδεχομένως, οι ίδιοι που προτείνουν τέτοιου είδους «σπρωξίματα» θα έβγαιναν στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα για να καταγγείλουν την σκληρή και ανελέητη χώρα μας που πνίγει, αντί να σώζει, τους πρόσφυγες! Τέτοια υποκρισία!
Αν είχαμε πόλεμο και τα σκάφη αυτά ήταν εχθρικά πλοία, θα ξέραμε τι να κάνουμε και θα το κάναμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Το ίδιο θα κάναμε αν είχαμε απέναντί μας εμπόρους ναρκωτικών. Τώρα, όμως, έχουμε δυστυχισμένους φυγάδες, γονείς με τα παιδιά τους, μικρομάνες, γιαγιάδες και παππούδες, αναπήρους, που έφυγαν από την πατρίδα τους, αναζητώντας στην Ευρώπη τη σωτηρία και την ασφάλεια.Πώς είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίσει ένα σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος με βία; Και πώς είναι δυνατόν σ’ αυτό το κράτος που καυχάται πως οι υπηκόοι του κατά 95%είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να βρίσκονται άνθρωποι και μάλιστα πολιτικοί αρχηγοί, που προτείνουν ως λύση να «πυροβολούνται οι πρόσφυγες»; Εύγε σας «καλοί χριστιανοί» των σταυροκοπημάτων, των γονυκλισιών και των μεγάλων λαμπάδων, που σέβεστε την ανθρώπινη ζωή, όπως ζήτησε ο γλυκύς Ναζωραίος!
Η Ελλάδα, ευτυχώς, παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, έχει επιδείξει έως τώρα το ανθρωπιστικό της δημοκρατικό μεγαλείο. Οι λοιποί Ευρωπαίοι, που μερικοί εξ αυτών έχουν βάλει τη φωτιά του πολέμου στις χώρες αυτές, είναι εκείνοι που παραβιάζουν την διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις συλλογικές ευρωπαϊκές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, φορτώνοντας βάρη που δεν της αναλογούν στη χώρα μας.
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είναι ανάγκη να καταλάβει πως για να πάψουν αυτές οι πρωτοφανείς προσφυγικές ροές,δύο λύσεις υπάρχουν:
1. Συλλογική αντιμετώπιση και αναλογικός επιμερισμός των βαρών σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
2. Συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες για να σβήσουν οι φλόγες του πολέμου στις χώρες αυτές και να αποκατασταθεί το αναγκαίο κλίμα ειρήνης, ηρεμίας και ασφάλειας, ώστε οι πρόσφυγες να πειστούν σταδιακά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα