×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/133124

Τουρκική προκλητικότητα και αντιπολιτευτική ανευθυνότητα

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 20:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους όλων των Ελλήνων σχετικά με τις προθέσεις του ψευτο-σουλτάνου και της ηγεσίας της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.
Είναι φανερό ότι ο μωροφιλόδοξος Τούρκος Πρόεδρος και το υποτακτικό του επιτελείο δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να επιτύχουν τους άνομους σκοπούς τους ακόμα και βάρος του τουρκικού λαού, που ζει υπό ένα ιδιότυπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό καθεστώς.
Καθώς ο καιρός περνάει αποδεικνύεται πως το περιβόητο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν δεν ήταν παρά ένα στημένο γεγονός ή στην καλύτερη περίπτωση ένα κακοσχεδιασμένο κίνημα που το χρησιμοποίησε και το εκμεταλλεύτηκε για να γίνει απόλυτος άρχων και να εξουδετερώσει όλους όσοι είχαν αντίθετη γνώμη και τον αντιπολιτεύονταν.
Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον ο πιο επικίνδυνος γείτονας κι επειδή κινείται εκτός των δημοκρατικών ορίων και της διεθνούς νομιμότητας είναι παραδόπιστος και απρόβλεπτος. Δυστυχώς, αν και είναι αντιπαθής σε όλους τουςπολιτικούς ηγέτες του δυτικού κόσμου, εξακολουθεί να απολαμβάνει ασυλίας, από μέρους τους, η οποία περιορίζεται σε φραστικές καταδίκες των προκλητικών παραβάσεών του, για να μην χάσουν την πρόσβαση στη μεγάλη τουρκική αγορά.
Η χώρα μας αυτή την στιγμή δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδείξει ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και διπλωματική δράση. Οι Τούρκοι ηγέτες είναι πρόδηλο ότι επιδιώκουν την εμπλοκή μας σε κάποιο θερμό επεισόδιο ή και σε μια μικρής έκτασης πολεμική σύρραξη, για ναεπιτύχουν την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης στην πράξη κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με την έμπρακτη κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.
Τα λεγόμενα εθνικά θέματα, έως τώρα, αντιμετωπίζονταν με μια κατ’ ελάχιστον συναντίληψη κι ενότητα των πολιτικών δυνάμεων. Ακόμα και στην περίοδο της μεγάλης πόλωσης μεταξύ του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και της καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας ποτέ δεν υπήρξε ακραία αποκλιση ή διαφωνία για τα εθνικά ζητήματα και τις αμυντικές δαπάνες.
Η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., όμως, στοχεύοντας στην πολιτική αποδυνάμωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησής του, ώστε να υποχρεωθούν σε παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ως αντιπολιτευτικά όπλα ακόμα και τα εθνικά θέματα. Και το χειρότερο όλων είναι πως διακωμωδεί τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επειδή κατά τις επισκέψεις του σε στρατιωτικές μονάδες φοράειστρατιωτική ενδυμασία, χαρακτηρίζοντάς τον «καρναβάλι»!
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να καταλάβει πόση χαρά κι ευφορία αισθάνονται οι άσπονδοι γείτονές μας, ότανδιαπιστώνουν την έλλειψη εσωτερικής συνοχής και ομοψυχίας των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας, γεγονός που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους σε βάρος της χώρας μας.
Προσωπικά αναρωτιέμαι: Ακόμα κι αν κάνει «λάθη» η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα και δη απέναντι στην Τουρκία, είναι ανάγκη η αξιωματική αντιπολίτευση να τα υπερτονίζει και να τα καταγγέλλει με τέτοια σφοδρότητα, ώστε να δίνουμε στους Τούρκους την εντύπωση ότι εδώ «αλληλοσφαζόμαστε» και να τους ανοίγουμε την όρεξη για ένα ενδεχόμενο γιουρούσι;
Αυτοί που εισηγήθηκαν στον αρχηγό της Ν.Δ.την ανεύθυνη αντιπολιτευτικήτακτική της διακωμώδησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να γνωρίζουν –και το γνωρίζουν- πως σ’ αυτήν την εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης με μια περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει και να μάθει τα πάντα. Ιδού, λοιπόν, οι πολιτικοί της Ν.Δ. που στον καιρό της κυβερνητικής εξουσίας ενεδύθησαν το χακί, για να καταλάβουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να σιωπάς παρά να μιλάς και μάλιστα απερίσκεπτα.

Έκθεση εικόνων

{gallery}133124{/gallery}
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti