Παγκόσμια υγειονομική βόμβα η Τουρκία;

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 17:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 Όλες οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού. Με πρωτόγνωρα μέτρα που φθάνουν μέχρι τον αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών δίνεται μια μάχη κατά της επιδημίας. Μόνο η Τουρκία υποκρίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα (μόλις χθες ανακοίνωσε ένα κρούσμα για τα μάτια του κόσμου) και μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα ολόκληρου του πλανήτη, ελέω Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει σύνορα με το Ιράν που είναι γεμάτο κρούσματα, η Κωνσταντινούπολη έχει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, ενώ η χώρα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους τουρίστες. Κι όμως, η Τουρκία δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τουρκία, στα νοσοκομεία, οι πολίτες δεν εξετάζονται για κορωνοϊό, αφού όλες οι εξετάσεις που γίνονται απευθύνονται σε μια κεντρική υπηρεσία που αυτή και μόνο αυτή "απαντά" και μάλιστα εντός... 15 λεπτών! Και πάντα όλα είναι "καθαρά".

Από κοντά τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που δεν έχουν κάνει κανένα ρεπορτάζ για το θέμα λες και δεν υπάρχει. Επίσης παρακολουθούνται όλοι στο διαδίκτυο ώστε αν γράψουν οτιδήποτε ακόμα και να συλληφθούν.


Η Τουρκία φαίνεται να κρύβει τον κορωνοϊό:
α) Για να συνεχίσει ο Ερντογάν την παραπληροφόρηση του προς τους πολίτες (δεν θέλει να ασχοληθούν με κάτι άλλο). Επείγει για τον Ερντογάν να διορθώσει τις εικόνες των νεκρών από τη Συρία και την αυξανόμενη οργή στην τούρκικη κοινωνία. Μια επιδημία επί των ημερών του θα επιδεινώσει τη θέση του.

β) Η τούρκικη οικονομία δεν θα αντέξει κραχ στην αγορά αντίστοιχο π.χ. της Ιταλίας. Φανταστείτε μια Τουρκία που θα μετρά κάθε μέρα νεκρούς από τον κορωνοϊό, θα αποκλείει ολόκληρες πόλεις, θα κλείνουν επιχειρήσεις.

γ) Αν πληγεί ο τουρισμός θα υπάρξει μεγάλη ζημία. Σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, μόνο ο τουρισμός είναι το αντίβαρο για την οικονομία της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα