Μπιλ Γκέιτς: Διαβάστε αυτά τα βιβλία

Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2020 19:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εντάξει ξέρω. Όλα τα κάνει ο Μπιλ Γκέιτς ώστε μέσω της πανδημίας να γίνει... πλούσιος! Συνεπώς τα δυο βιβλία που προτείνει να διαβάσουμε τις μέρες της καραντίνας δεν αφορούν τους ψεκασμένους, άλλωστε αυτοί τα ξέρουν όλα.
 
Ο Μπιλ Γκέιτς μας προτείνει δυο βιβλία που έχουν μια επαφή με τις μέρες της πανδημίας. Πρώτη του πρόταση το «The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz», του Erik Larson
 
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη δράση του Ουίστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του «Blitz», δηλαδή της επίθεσης στη Βρετανία από τα αεροσκάφη της ναζιστικής Γερμανίας.
 
Το βιβλίο είναι επίκαιρο, καθώς αναφέρεται σε «έναν ηγέτη που ήταν υπό μεγάλη πίεση », υποστηρίζει ο Γκέιτς, ένας υπαινιγμός για τις σημερινές ηγεσίες υπό πίεση λόγω Covid-19. «Ακόμα κι αν αποκτήσουμε εμμονή με την πολιτική, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να διαβάσουμε καλογραμμένα βιβλία, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο» εξηγεί.
Το δεύτερο βιβλίο που προτείνει είναι το «Ten Lessons for a Post-Pandemic World», του Fareed Zakaria
 
Ο Fareed Zakaria, συγγραφέας, αρθρογράφος και οικοδεσπότης του «Fareed Zakaria GPS» του CNN Worldwide, κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου ένα βιβλίο σχετικά με το πώς η πανδημία Covid-19 άλλαξε τον κόσμο.
 
Σε αυτό, ο Ζακαρία αναφέρει πως τα μαθήματα από την πανδημία θα γίνουν «μαθήματα» για τις κυβερνήσεις και τους άνθρωποι στο μέλλον. Μερικά παραδείγματα: «οι άνθρωποι πρέπει να ακούνε τους ειδικούς» και «η ανισότητα θα επιδεινωθεί».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia