Απολογούνται καθημερινά για το ανύπαρκτο

Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2022 16:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τα πράγματα είναι απίστευτα απλά αλλά με έναν οργανωμένο τρόπο αποκρύπτονται και τα εμφανίζουν μακράν της αλήθειας. Δείτε τι συμβαίνει στα Σχολεία. Το Υπουργείο που έχει την πλήρη εικόνα, και το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό αποφασίζει συγχωνεύσεις τμημάτων ακόμα και μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Είναι η μια συνήθης τακτική που έχει διπλό στόχο: Την καλύτερη παροχή παιδείας και τον εξορθολογισμό του συστήματος.

Ποιοι αντιτίθενται σε αυτά; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εργαλειοποιούν οτιδήποτε για να πλήξουν την κυβέρνηση, που διασπείρονται στα κανάλια για να υποστηρίξουν το ανύπαρκτο με την συνοδεία φυσικά των κομματικών συνδικαλιστών.

Και τι λένε; ότι αντί να γίνουν προσλήψεις γίνονται συγχωνεύσεις. Να γίνουν προσλήψεις ενώ η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εκπαιδευτικών στην Ευρώπη σε σχέση με τους μαθητές της.

Τα ίδια και στην Υγεία. Το Υπουργείο, οι λοιμωξιολόγοι και ένα πλήθος έμπειρων παραγόντων που έχουν πλήρη εικόνα, πήραν αποφάσεις για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Να μια ακόμη αφορμή για αντιπολίτευση. Βγαίνουν κόμματα και συνδικαλιστές και καταγγέλλουν υποβάθμιση και ότι άλλο σκαρφιστούν. Ξέρουν καλύτερα αυτοί.

Σε όλες τις περιπτώσεις γκρίνιας, στα σοβαρά υποστηρίζουν ότι αυτοί που εργάζονται από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί για να βρουν λύσεις κάνουν μόνο λάθη ενώ οι ίδιοι από τους καναπέδες τους και χωρίς την πλήρη εικόνα, ξέρουν καλύτερα. Και έτσι εμείς οι πολίτες είμαστε αναγκασμένοι να βιώνουμε την εικονική τους πραγματικότητα. Καθημερινά να ακούμε το ανύπαρκτο σαν υπαρκτό και αυτούς που σωστά αποφασίζουν να τρέχουν να απολογηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti