Το τέρας τους είναι δυνατότερο από το πολιτικό τους σύστημα

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023 18:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυτό που ζούμε μέσα από την τραγωδία στα Τέμπη, είναι η φαυλοκρατία της μεταπολίτευσης. Από το 1981 και μετά, το πολιτικό σύστημα έστησε ένα σκληρό κομματικό πελατειακό κράτος ελέγχοντας από την άδεια ενός καστανά μέχρι τον ποιος θα είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. τίποτα δεν γινόταν αν δεν πέρναγες από το κόμμα.

Το κομματικό κράτος στήθηκε για να επανεκλέγονται. Προσλάμβανε αχρείαστους υπαλλήλους σε αχρείαστες θέσεις που επινοούσαν, μοίραζε έργα σε ημέτερους, ενώ είχε προνοήσει σε όλη την ιεραρχία της διοίκησης να τοποθετούνται κομματικοί ώστε να διεκπεραιώνουν εύκολα τα πάσης φύσεως ρουσφέτια. Χιλιάδες φορές δε, νομοθετούσαν «παραθυράκια» εξυπηρέτησης ημετέρων, δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό χάος που όμοιο του, δεν υπάρχει στον πλανήτη Γη.

Αυτό το κομματικό - πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης είχε α) Τον ακατάλληλο άνθρωπο στην ακατάλληλη θέση β) Γενική ατιμωρησία αφού προστάτευε τους κομματικούς της ιεραρχίας που φρόντιζαν τα ρουσφέτια.

Αυτό το κράτος στήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου που έφτασε στο σημείο να αλλάξει και το Σύνταγμα δίδοντας στον εαυτό του ως πρωθυπουργό υπερεξουσίες που δεν έχει ούτε ο Ερντογάν. (Που ακούστηκε μόνο ο πρωθυπουργός να αποφασίζει πότε θα γίνουν εκλογές;). 

Ωστόσο όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν στη συνέχεια (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν άλλαξαν τίποτε από την υφιστάμενη πια φαυλοκρατία, αλλά αντιθέτως, χύμηξαν στο κράτος - λάφυρο, διόριζαν και αυτοί άχρηστους σε άχρηστες θέσεις, συνέχισαν την ατιμωρησία, μοίραζαν δουλίτσες, με λίγα λόγια η φαυλοκρατία της αντιπολίτευσης είναι πάντοτε το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι το τέρας που δημιούργησαν το 1981 και έκτοτε το συντηρούν όλα τα κόμματα, να έχει γίνει δυνατότερο από αυτούς και να μην μπορεί να νικηθεί.

(ΥΓ: Είδατε στα Τέμπη; Άχρηστος στη θέση του σταθμάρχη. Δυο άλλοι σταθμάρχες έφυγαν χωρίς άδεια. Ο μηχανοδηγός δεν ρώτησε ποτέ γιατί τον βάζουν σε άλλη γραμμή. Όταν κάτι κατάλαβε δεν έβρισκε κανέναν στα τηλέφωνα. Ένας γιατρός του δημοσίου έδωσε και μια άδεια 30 ημερών σε άλλον του Δημοσίου χωρίς να τον δει. Αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο της φαυλοκρατίας, που κατά την γνώμη μου είναι ανίκητο γιατί οι βολεμένοι είναι πολλοί και όλοι αυτοί ψηφίζουν).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση