Μπορούμε να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία μας;

Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2023 12:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπορούμε να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία μας;

Ο Μπάιντεν είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή, είναι μια εντυπωσιακή φωνή λογικής. Εκπροσωπεί την Δημοκρατία άψογα και το μοναδικό του μειονέκτημα ίσως είναι η ηλικία του. Τίποτε άλλο. 

Δείτε όλη την εικόνα: έχει απέναντι του αυταρχικά καθεστώτα όπως η Ρωσία και η Κίνα που ποδηγετούν αδίστακτα τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών τους, εξαφανίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, είναι εχθροί του δυτικού τρόπου ζωής. Αυτός και οι ΗΠΑ τους συγκρατούν.

Ακόμη, έχει απέναντι του το μίσος των ισλαμιστών που έχουν ταυτίσει την ύπαρξη τους με τον πόλεμο κατά των απίστων. Η περίπτωση της Χαμάς και των συμμάχων της είναι χαρακτηριστική. Εξοπλίζονται, παρασύρουν ανεγκέφαλους νέους και σκορπούν τον θάνατο κυρίως στους Παλαιστίνιους (πάμε για 9.000 νεκρούς) χωρίς καμία διάθεση να τους λυπηθούν.
Το κράτος της Παλαιστίνης το θέλουν όλοι, πλην των τρομοκρατών που θα πάψουν να έχουν μια δικαιολογία για όσα διαπράττουν.

Απέναντι στον εξαιρετικό Μπάιντεν τί έχουμε; Έναν Τραμπ. Είναι η ίδια η δημοκρατία που επιτρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθεί ένας απολύτως επικίνδυνος κλόουν, που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Κάνω αυτή την μικρή αναφορά μετά την αίσθηση που προκάλεσε η αναφορά του πολιτικού επιστήμονα και οικονομολόγου Φράνσις Φουκουγιάμα στον Ντόναλτ Τραμπ. «Μια πιθανή εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ θα αποτελέσει καταστροφή για την Ευρώπη», ανέφερε. Το είπε εξηγώντας την φιλική στάση του Τραμπ έναντι της Ρωσίας και του Βίκτορ Όρμπαν.

Η δημοκρατία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σε αυτήν πρέπει να λογαριάζεις και τις γνώμες των ηλιθίων, όπως είπε ο Ουμπέρτο Έκο, σε αντίθεση με τον αυταρχισμό που δεν λογαριάζει καμία γνώμη, ούτε των σοφών ανθρώπων που φυλακίζονται ή εκτοπίζονται.

Κατά μια έννοια, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι στο χέρι όλων μας. Μπορούμε να την υπερασπιστούμε; Για να τελειώνει σε εμάς, πρέπει να ξεκινά από εμάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti