Η επίθεση της Χαμάς ήταν κατά πάντων (ακόμα και Παλαιστίνιων)

Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2023 11:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η επίθεση της Χαμάς ήταν κατά πάντων (ακόμα και Παλαιστίνιων)

Ο ισχυρισμός ότι έχουμε έναν πόλεμο Ισραηλινών - Παλαιστινίων είναι ένα ασύστολο ψεύδος. Δείτε πως ξεκίνησε η φρίκη και θα καταλάβετε. Σε μια μουσική εκδήλωση για την Ειρήνη, άνδρες της Χαμάς έφτασαν με ανεμόπτερα και άρχισαν να σκοτώνουν αδιακρίτως. Ανάμεσα στους νεκρούς 40 Γάλλοι, 12 Βρετανοί, δεκάδες άλλων εθνοτήτων ακόμα και πολλοί... Παλαιστίνιοι.

Που είναι η επίθεση κατά Ισραηλινών; Γνώριζαν ότι θα δολοφονήσουν ακόμα και Παλαιστίνιους και το έκαναν χωρίς κανέναν δισταγμό. Δολοφονούσαν ακόμα και μουσουλμάνους. Το κάνουν και τώρα που κρατούν Παλαιστίνιους σε εδάφη που γνωρίζουν ότι θα βομβαρδιστούν, αφού κάτω από νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και εκκλησίες έχουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

Οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας είναι νεκροί από την Χαμάς, όχι από το Ισραήλ που ζήτησε εβδομάδες πριν να φύγουν οι άμαχοι. Επίσης, οι νεκροί Παλαιστίνιοι οφείλονται στην Χαμάς που τους θεωρεί αναλώσιμους. Αν η Χαμάς σταματούσε τις πολεμικές επιχειρήσεις θα σταματούσαν και οι βομβαρδισμοί.

Ο πόλεμος είναι πολιτισμικός. Ο θρησκευτικός φανατισμός απέναντι στον δυτικό τρόπο ζωής. Ο αυταρχισμός απέναντι στις Δημοκρατίες. Η καταπίεση μέσα από τον σκοταδισμό απέναντι στην ελευθερία του ατόμου.

Όμως αξίζει να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η βία είναι όπλο στο Παλαιστινιακό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 1972, Παλαιστίνιοι επιχειρούν να απαγάγουν Ισραηλινούς αθλητές στην Ολυμπιάδα του Μονάχου. Το αποτέλεσμα: 17 νεκροί.

Το Ισραήλ θα οργανώσει μια τρομερή εκδίκηση. Θα εντοπίζει έναν - έναν τους εμπνευστές αυτής της επίθεσης και θα εκτελέσει - δολοφονήσει εξέχοντες Παλαιστίνιους σε διάστημα 20 χρόνων (!). Αρκετές ώρες πριν από κάθε δολοφονία, η οικογένεια κάθε στόχου λάμβανε λουλούδια με μια συλλυπητήρια κάρτα που έγραφε: "Μια υπενθύμιση, δεν ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε".

Τώρα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια αντίστοιχη επιχείρηση δολοφονιών, στελεχών της Χαμάς. Έχει ήδη εκτελέσει πάνω από 20, ενώ δεν θα σταματήσει αν δεν εκδικηθεί έναν - έναν για όσα βίωσε, σε όσους το σχεδίασαν…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση