Υπάρχει κρυφός λόγος που δεν έγινε η συνάντηση με Σούνακ;

Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2023 19:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπάρχει κρυφός λόγος που δεν έγινε η συνάντηση με Σούνακ;

Ήταν πράγματι πρωτοφανής η μεθόδευση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Το γραφείο του κ. Σούνακ επικαλέστηκε μία αλλαγή στο πρόγραμμά του (άγνωστο πια) και έτσι αναλυτές αλλά και το σύνολο του Τύπου θεωρούν ότι ο πραγματικός λόγος της ακύρωσης επιχειρήθηκε να αποκρυφθεί και πως αυτή η πρωτοφανής ενέργεια οφειλόταν στο ότι η Ντάουνινγκ Στριτ ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, υπάρχουν δυο λόγοι που μας λένε ότι δεν μπορεί να ματαιώθηκε μια τόσο σημαντική συνάντηση για τα Ελγίνεια.

Ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος είναι ότι ο κ. Σούνακ θα άκουγε τον κ. Μητσοτάκη να του λέει τα ήδη γνωστά για τα γλυπτά του Παρθενώνα και αυτός θα απαντούσε τα επίσης ήδη γνωστά από την πλευρά του. Θα κρατούσε ένα 10λεπτο όλο τούτο;

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ λόγος είναι ότι στην ατζέντα της συνάντησης υπήρχαν πολύ μεγάλα θέματα που “καίνε” και τις δυο χώρες όπως π.χ. το μεταναστευτικό. Τα βάζεις στην άκρη για το ανώδυνο 10λεπτο των γλυπτών;

Μάλιστα, η απορία για την προσβλητική στάση Σούνακ μεγαλώνει, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα έγινε για αρκετές ώρες παγκόσμιο θέμα στον διεθνή Τύπο, με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης. Δηλαδή ο Σούνακ κατάφερε να το διεθνοποιήσει μοναδικά υπέρ της Ελλάδος (ακόμα και μέσα στη Βρετανία).

Ματαιώθηκε λοιπόν η συνάντηση λόγω των Γλυπτών; Μια τόσο σοβαρή απρέπεια δικαιολογείται τόσο απλά; Το θέμα εύλογα προβληματίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti