Αντίστροφη μέτρηση για την 37η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

Με το πετάλι 257 χλμ. από το Καλλιμάρμαρο έως τη Σπάρτη
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2026 09:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίστροφη μέτρηση για την 37η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα
Μία εβδομάδα μετά το Σπάρταθλον, η Λακωνία ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα ακόμα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η 37η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα παίρνει τη σκυτάλη της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, σε συνδιοργάνωση της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών, του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
  
Η εκκίνηση της απαιτητικής διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, η οποία διατηρεί αυστηρά μη αγωνιστικό χαρακτήρα, θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου 3/10 στις 7:30 π.μ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. Μέσω της εθνικής οδού προς Κόρινθο και, εν συνεχεία, από την παλαιά εθνική οδό προς Μύλους, Αχλαδόκαμπο και Τρίπολη, οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς τη λακωνική πρωτεύουσα.
  
Οι τερματισμοί και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αφίξεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 7:30 μ.μ., οπότε και εκπνέει το προβλεπόμενο χρονικό όριο, με τους αθλητές που θα τερματίσουν εγκαίρως να λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο.
  
Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή του καθιερωμένου αγώνα στο Ξηροκάμπι, ο οποίος εξασφαλίζει πρόκριση για τη Σπαρτακιάδα του 2027. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδρομή του Σαββάτου.
 

| Από την εβδομαδιαία έντυπη έκδοση «Λακωνικός Τύπος Plus+»

> Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα στα περίπτερα και στην πόρτα σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Αντρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Αντρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα