Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους

Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2021 18:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους

Η ξηρότητα και η αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι δύο έννοιες που μπερδεύουν πολύ κόσμο. Ειδικά εμάς που ακολουθούμε τακτικά την beauty routine μας και που μπαίνουμε στη διαδικασία να επιλέξουμε τα κατάλληλα skincare προϊόντα για το δέρμα μας.

Αλήθεια εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά της ξηρής και της αφυδατωμένης επιδερμίδας; Όχι δεν είναι το ίδιο πράγμα και ήρθε η ώρα… να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

Αφυδατωμένη VS ξηρή επιδερμίδα
Αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί όλες να αποκτήσουμε κάποια στιγμή λόγω κακής ή ελλιπούς ενυδάτωσης. Πρόκειται για μια παροδική κατάσταση, λοιπόν, που μπορεί να έρθει και να φύγει.

Στην ουσία, η επιδερμίδα χάνει σε όγκο, γίνεται πιο ευαίσθητη και έπειτα εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι αιτίες είναι η έλλειψη ενυδάτωσης, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η μη κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού στην καθημερινότητά σου, αλλά και η διαρκής χρήση του air condition.

Η ξηρή επιδερμίδα, από την άλλη, είναι τύπος δέρματος. Ή θα έχεις ξηρό δέρμα ή δεν θα έχεις. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Η ξηρότητα είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίζεις καθημερινά.

Θα μου πεις… Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι το δέρμα σου έχει έλλειψη λιπιδίων και ελαίων, έχεις εν ολίγοις προβληματικό δερματικό φραγμό. Γι’ αυτό και η επιδερμίδα σου ξεφλουδίζει ή είναι άγρια πολλές φορές.

Η λύση, ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις είναι η ενυδάτωση. Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση!

Σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας
Αν έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα, καλό είναι να εντάξεις στη skincare routine σου το υαλουρονικό οξύ. Κάνει θαύματα, θα με θυμηθείς!

Όσο για εσένα με την ξηρή επιδερμίδα; Πες «ναι» στα κεραμίδια (ceramides), στη βιταμίνη F, αλλά και στο υαλουρονικό οξύ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti