Κύκλοι γυναικών με στόχο την ενδυνάμωση

Δράσεις στη Σπάρτη

Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2021 10:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κύκλοι γυναικών με στόχο την ενδυνάμωση

Γυναίκες κάθε ηλικίας προσκαλούνται σε συναντήσεις σύνδεσης και ενδυνάμωσης, δυο φορές τον μήνα στη Σπάρτη. Οι συναντήσεις διαπνέονται από συντροφικότητα, μοίρασμα στον κύκλο, καλλιέργεια ασφάλειας και ζέστη στην καρδιά.

Βασικοί στόχοι των κύκλων αποτελούν:
- η ενδυνάμωση μέσα μας,
- η είσπραξη της αποδοχής από την ομάδα μαζί με το αίσθημα του ανήκειν,
- η πρόσκληση στο σεβασμό του χώρου και χρόνου του άλλου,
- η επίρρωση της χαράς μέσα μας,
- η άσκηση στην εστίαση, στην άμεση ανίχνευση του εαυτού και στη βαθειά ακρόαση,
- η συνειδητοποίηση των δυνατών σημείων, για να τιμηθούν στην καθημερινότητα, στη νέα εβδομάδα
- η εφαρμογή εργαλείων από το χώρο της επικοινωνίας, της παιδαγωγικής και της συμβουλευτικής για επίτευξη ειρηνικής επικοινωνίας και αρμονικής ροής στην προσωπική και κοινωνική ζωή
- η αφύπνιση της δημιουργικότητας, της ευελιξίας και τη σύνδεση με το θετικό και το όμορφο μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, κάθε γυναίκα προσκαλείται απλά να δίνει το παρόν στη συνάντηση στον κύκλο και να ακούει με σεβασμό και άνοιγμα καρδιάς. Εφόσον επιθυμεί μπορεί επίσης να μοιράζεται στην ομάδα εμπειρίες και συναισθήματά με πυξίδα τη ροή της συνάντησης.

Κάθε κύκλος θα κυλά μέσα από τρεις ενότητες:
- Είσοδος στην ομάδα (check-in), μοίρασμα του τι «φέρνουμε» μαζί
- δραστηριότητες, συζήτηση, ερωταποκρίσεις
- Κατανοήσεις, συνειδητοποιήσεις, συνδέσεις και προετοιμασία για έξοδο από τον κύκλο

Πρόκειται για μια πρακτική αιώνων με κύκλους που στοχεύουν στην αγκαλιά του ψυχισμού της κάθε γυναίκας και στην επέκταση του πεδίου ασφάλειάς της, άνθισής της, διάδρασής της, χωρίς διδασκαλία, ρητορεία ή προβληματισμό, χωρίς ερμηνείες, διαγνώσεις, συμβουλές.

«Οι συναντήσεις αποτελούν μια ήσυχη αγκαλιά για κάθε γυναίκα που της δίνει το χώρο να εκφραστεί αυθεντικά μέχρι το σημείο που νιώθει άνετα, να νιώσει την αποδοχή της ομάδας, να ενθαρρυνθεί στους στόχους της, σε ό,τι καθημερινό προκύπτει, να παίξει, γελάσει, αστειευτεί, συγκινηθεί, ακουστεί, αγαπηθεί, ώστε να ξεκινά τη νέα εβδομάδα της μέσα από αυτή την δόνηση της ομάδας, του κύκλου που γεννά και δημιουργεί, όπως τα θηλυκά του πλανήτη μας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι Κυριακές των «Κύκλων των Γυναικών» μέχρι και το τέλος του 2021 θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: 7 Νοεμβρίου, 21 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου, 19 Δεκεμβρίου. Ο τόπος διεξαγωγής της δράσης στη Σπάρτη θα προσδιορίζεται κάθε φορά εκ νέου.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, όμως είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6938141330, είτε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti