Πράγματα που δεν ήξερες οτι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024 18:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πράγματα που δεν ήξερες οτι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

Εάν έπρεπε να μιλήσουμε για τις συσκευές στο σπίτι που -όντως- χρειαζόμαστε, ανάμεσά τους θα ήταν και το πλυντήριο ρούχων. Στη σύγχρονη ζωή όπως την ξέρουμε, το πλυντήριο ρούχων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Η πολυάσχολη καθημερινότητά μας γίνεται αυτόματα πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη.

Από κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, παπλώματα, μαξιλαροθήκες μέχρι ρούχα, κάλτσες και παπούτσια, αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που βάζεις στον κάδο του πλυντηρίου. Υπάρχουν, όμως, μερικά ακόμα αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις εκεί και πιθανόν δεν γνώριζες.

Κεφαλή σφουγγαρίστρας
Οι κεφαλές σφουγγαρίστρας πρέπει να είναι καθαρές για να έχει και νόημα το σφουγγάρισμα που θα ρίξεις. Αυτό, αρχικά, σημαίνει πως ανά διαστήματα θέλουν αλλαγή. Ωστόσο, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους, μπορείς να τις βάλεις στο πλυντήριο. «Θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο για διάφορους λόγους. Πρώτον, οι κεφαλές της σφουγγαρίστρας μπορεί να είναι αρκετά βρώμικες και γεμάτες βακτήρια. Δεύτερον, μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν με το χέρι», λέει ένας expert στο Homes & Gardens.

Λούτρινα
Τα λούτρινα βρίσκονται επίσης στη λίστα με τα αντικείμενα που δεν παθαίνουν τίποτα στο πλυντήριο. Αντ’ αυτού αφαιρούνται πλήρως τυχόν βρωμιές και λεκέδες και εξουδετερώνονται τυχόν βακτήρια ή μικρόβια.

Κουρτίνες
Οι κουρτίνες συνιστάται να πλένονται κάθε 6 μήνες ώστε να καθαρίζουν από ακάρεα σκόνης, λεκέδες και βρωμιάς που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στην επιφάνεια της κουρτίνας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του expert. Το πλύσιμό τους στο πλυντήριο θα προσφέρει φρεσκάδα και ανανέωση.

Σημαντικό είναι να τσεκάρεις πρώτα τα σύμβολα στην ετικέτα της κουρτίνας αν αυτή είναι έτοιμη. Αν δεν υπάρχουν ή αν οι κουρτίνες σου είναι κατασκευασμένες από ευαίσθητο ύφασμα ή δεν είσαι σίγουρη για τη σκληρότητα του υφάσματος, ένας επαγγελματικός ατμός ή στεγνό καθάρισμα είναι προτιμότερες λύσεις.

Πατάκια αυτοκινήτου
Μπορείς να καταλάβεις και μόνη σου πόσο εύκολα μπορούν να βρωμίσουν τα πατάκια του αυτοκινήτου. Μια στο τόσο μπορείς να τα πλένεις σε κρύο κύκλο και μετά να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti