Τips για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα μέσα στη ζέστη

Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2024 18:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τips για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα μέσα στη ζέστη

Ακριβώς όπως προσαρμόζουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας ανάλογα με τις εποχές και τις συνθήκες, ανάλογα θα πρέπει να περιποιούμαστε και τα μαλλιά μας. Το χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση στα μαλλιά, ενώ το καλοκαίρι, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα προκαλούν φριζάρισμα. Να πούμε σ΄ αυτό το σημείο πως το φριζάρισμα εμφανίζεται σ’ όλες τις υφές των μαλλιών.

Το φριζάρισμα στα μαλλιά δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί εντελώς, όπως τονίζουν οι hair experts, όμως, με τα κατάλληλα tips μπορεί να περιοριστεί. Από την προσαρμογή της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών έως την «έξυπνη» επιλογή του χτενίσματος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσει κανείς την ενυδάτωση των μαλλιών του και να διαχειριστεί το φριζάρισμα ιδιαίτερα, τώρα, το καλοκαίρι.

-Ενυδάτωση στο full
Τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και έχουν την τάση να φριζάρουν πιο εύκολα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να «κλειδώσεις» την υγρασία τους, διατηρώντας τα ενυδατωμένα. Μία θεραπεία (treatment) – μάσκα πριν το λούσιμο μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει στο να παραμένουν υγιή. Για τα σγουρά και σπαστά μαλλιά, τα leave-in conditioners είναι επίσης, μια τέλεια ιδέα, ενώ, για τα πιο λεπτά, τα προϊόντα σε μορφή mist θα ενυδατώσουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαρύνουν.

-Δώσε προσοχή στα συστατικά και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς
Υιοθετώντας την ίδια φιλοσοφία που ισχύει και στη skincare ρουτίνα μας, επίλεξε πιο εξειδικευμένα προϊόντα για την καθημερινή των μαλλιών που φριζάρουν. Βάλε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου λοιπόν, anti-frizz σειρές με ενυδατικούς παράγοντες- συστατικά όπως η βιταμίνη Β5 και το babassu oil που θα θρέψουν και θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς άλλωστε, όπως είπαμε παραπάνω, πως η αφυδάτωση είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους του φριζαρίσματος.

-Κάνε styling ενώ είναι ακόμη τα μαλλιά σου βρεγμένα
Ιδιαίτερα αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, ένα καλό tip για να αποφύγεις το φριζάρισμα, σύμφωνα με τους hair experts είναι να κάνεις το styling τους ενώ είναι ακόμη βρεγμένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις δηλαδή, είναι να απλώσεις τα προϊόντα styling, όπως τις κρέμες για τις μπούκλες σου, σε βρεγμένα μαλλιά. Τα προϊόντα θα βοηθήσουν στην προστασία των μαλλιών από το φριζάρισμα.

-Φέρσου έξυπνα με το χτένισμά σου
Προσάρμοσε το χτένισμά σου με βάση τις συνθήκες, δηλαδή τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Επίλεξε στρατηγικά να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά πχ σε κότσο ή κάποιο ponytail μιας και μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti