Προχωρά το αντιπλημμυρικό Έλους και Λέημονα

Την πορεία εργασιών επιθεώρησε η Αδ. Τζανετέα
Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τις εργασίες στο εργοτάξιο, που έχει εγκατασταθεί στο πρόχωμα του Έλους, επισκέφτηκε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη και τεχνικό κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας που επιβλέπει τις εργασίες.
Το έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμιων οικισμών Έλους, Λέημονα και Αγίων Ταξιαρχών που χωροθετούνται στον κάτω ρου του ποταμού Ευρώτα και περιοδικά πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα. Αφορούν την στεγανοποίηση ενίσχυση και επέκταση του υφιστάμενου αναχώματος στην ανατολική όχθη  και την κατά μήκος επέκταση του υφιστάμενου τοιχίου αντιστήριξης στην δυτική όχθη.
Η κ. Τζανετέα επεσήμανε την σημασία της αντιπλημμυρικής προστασίας από τον ποταμό  Ευρώτα, ο οποίος «έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σκάλας και του Έλους», ενώ τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δίνει προτεραιότητα  σε έργα που διασφαλίζουν την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής και την προστασία των περιουσιών τους».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti