Έντονη αντίδραση Ανδρεάκου για τα αιολικά: «Απαντώ με ξεκάθαρες κουβέντες και αποδείξεις»

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έντονη αντίδραση Ανδρεάκου για τα αιολικά: «Απαντώ με ξεκάθαρες κουβέντες και αποδείξεις»

Άμεση ήταν η αντίδραση-απάντηση του δημάρχου Αν. Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου στην επιστολή κατοίκων της Μάνης, αναφορικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις θέσεις «Μακρυλάκκωμα» και «Σαγιάς».

Ο κ. Ανδρεάκος αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριοι, στην αρχή της επιστολής σας επικαλείστε ότι έχετε ιδιοκτησίες εκεί που γίνεται το έργο. Κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί την όποια ιδιοκτησία έχει ο κάθε συμπολίτης μας.

Την άδεια όμως για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου την έχει δώσει το Κράτος και το Δασαρχείο έχει ενοικιάσει στην εταιρεία το χώρο που γίνεται το Αιολικό Πάρκο ως δημόσια δασική έκταση. Λογικά λοιπόν θα έπρεπε να στρέφεστε κατά του Δασαρχείου και όχι εναντίον μου.

Στη συνέχεια γράφετε ότι το Αιολικό Πάρκο θα καταστρέψει την περιοχή και πολλές άλλες ανακρίβειες και κλείνετε την επιστολή σας ζητώντας από εμένα να πάρω ξεκάθαρες θέσεις και να μην κρύβομαι.

Αφού θέλετε λοιπόν κύριοι να πω ξεκάθαρες κουβέντες θα τις έχετε.

Με την ενεργή συμπαράστασή σας κύριοι ξεκίνησε το έργο από τον Δρύαλο τον Απρίλιο του 2017 με εργολάβο εκσκαφών τον κ. Γ. Γούδη, ο οποίος αμείφθηκε με περισσότερα από 150.000,00€ έως τον Σεπτέμβριο του 2017 που κατέβασε τα μηχανήματά του από το βουνό.

Ο δε κ. Ν. Μαυροειδόγγονας στο Δημοτικό Συμβούλιο 297/4-10-2017, δηλαδή ένα μήνα μετά από τότε που σταμάτησε ο κ. Γούδης, θυμήθηκε ότι ο δρόμος που άνοιξε ο κ. Γούδης δεν ήταν καλός, ενώ μέχρι τότε πανηγύριζε.

Ακόμη και τώρα όμως κύριοι, με τα καμώματά σας, δεν κλείνετε το δρόμο για να σταματήσει η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου. Κλείνετε το δρόμο εδώ και τρείς μήνες για να παρεμποδίσετε να εργαστούν δύο μηχανήματα συμπατριωτών μας ζημιώνοντάς τους, ενώ εργάζονται ήδη είκοσι μηχανήματα επάνω στο βουνό.

Και δεν φθάνουν όλα αυτά, αλλά παραπληροφορείτε συνειδητά τους συμπατριώτες μας, κατηγορείτε άλλους και παριστάνετε τους Ήρωες.

Όλες οι πράξεις σας υποκρύπτουν προσωπικά οικονομικά οφέλη και πολιτικές σκοπιμότητες λόγω προεκλογικής περιόδου.

Αν το Κράτος έχει πράξει λάθος, έχει πιθανά πράξει σε θέματα ιδιοκτησίας. Για το έργο όμως έχει πράξει σωστά διότι είναι προς όφελος και της Ελληνικής Οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου. Γνωρίζετε καλά ότι και οι Δημότες των κοινοτήτων όπου γίνεται το έργο θα έχουν οικονομικά οφέλη μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σύμφωνα με το νόμο του Κράτους και επίσης οικονομικά οφέλη θα έχει και ο Δήμος που στη συνέχεια θα απολαμβάνουν οι Δημότες του. Και αναφέρομαι στο 3% των εσόδων του πάρκου.

Η ξεκάθαρη θέση μου λοιπόν κύριοι είναι διατυπωμένη μέσα από την απόφαση που έχει πάρει ο Δήμος υπέρ των Αιολικών Πάρκων, από το 2005 και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, παρ’ ότι δεν είχε και εξακολουθεί να μην έχει καμία νομική ισχύ. Αυτό δείχνει ότι ούτε κρύβομαι και ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος, όταν πρόκειται για το όφελος του τόπου μας.

Η θετική αυτή στάση του Δήμου ωφέλησε τον τόπο μας, διότι οδήγησε σαν ανταπόδοση στην πλήρη υπογειοποίηση όλων των καλωδίων σύνδεσης που απαιτούνται για την λειτουργία του Αιολικού Πάρκου και έτσι δεν επιβαρύνεται η αισθητική του περιβάλλοντος με εναέρια καλώδια.

Πέραν όλων αυτών όμως που προανέφερα ο Δήμος μας έχει και άλλα άμεσα οφέλη, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες επενδύσεις και θα μπορούσε και η Τοπική Κοινότητα Δρυάλου να επωφεληθεί από αυτά, πλην όμως εσείς κύριοι, και ειδικότερα εσείς κ. Ιωάννη Κουτράκο που είστε και πρόεδρος της Κοινότητας, τα αρνηθήκατε.

Θα φροντίσω λοιπόν προσωπικά, με χρήματα της εταιρείας να γίνουν κοινωφελή έργα στην Τοπική Κοινότητα Δρυάλου διότι οι άλλοι κάτοικοι του Δρυάλου δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος των δικών σας πράξεων.

Τέλος, όταν απευθύνεστε γραπτά σε θεσμικά όργανα, οφείλετε να περιμένετε την απάντηση και μετά να την δημοσιοποιείτε και όχι να χρησιμοποιείτε την επικοινωνία αυτή για θεατρινίστικους κομπασμούς και δημιουργία εικονικής πραγματικότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν σας τιμά η συμπεριφορά αυτή.

Οι παραπάνω ξεκάθαρες κουβέντες μου, ξέρετε ότι στηρίζονται σε αποδείξεις, διότι η συνέπεια λόγων και έργων είναι το δικό μου χαρακτηριστικό.

Γύθειο 8/1/2019
Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης
Πέτρος Ν. Ανδρεάκος»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti