Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μονεμβασίας ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4), ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι με ριπές που αγγίζουν ως τα 8 μποφόρ.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καίει κοντά στο χωριό και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, ενώ ευτυχώς η κατεύθυνση των ανέμων στρέφει τη λαίλαπα προς τη θάλασσα. Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας, Σταύρος Χριστάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, απειλήθηκαν 3 σπίτια του οικισμού, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι τις αυλές. «Κυριολεκτικά προλάβαμε την τελευταία στιγμή να αποτρέψουμε ζημιές σε περιουσίες», δήλωσε ο κ. Χριστάκος, που πρόσθεσε ότι η φορά των ανέμων απέτρεψε τα χειρότερα.
Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων και 9 οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μολάων και Σπάρτης, το ΠΚ Νεάπολης και τον Εθελοντικό Σταθμό Μυρτιάς, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο. Έχουν δε επιστρατευτεί οχήματα και μηχανήματα-υδροφόρες του Δ. Μονεμβασίας, ενώ στη μάχη συνεισφέρουν εθελοντές και κάτοικοι.
Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος.
Όπως μετέφερε ο Σταύρος Χριστάκος, μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περίπου 200 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
Νεότερα σε επόμενο δημοσίευμα.