Συντηρείται το κτίριο «Σπυρόπουλου» στο Καστόρι

Μετατρέπεται σε πολυχώρο δραστηριοτήτων

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 13:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συντηρείται το κτίριο «Σπυρόπουλου» στο Καστόρι

Τελεσφόρησαν οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για ένταξη του έργου «Επισκευή - Ανακαίνιση κτιρίου Σπυρόπουλου», που βρίσκεται στο Καστόρι Δ. Σπάρτης, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνεται στη λίστα με 13 άλλα έργα που συνολικά εντάχθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο του έργου, που έχει προϋπολογισμό 779.000 ευρώ, είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτιρίου, ολικής επιφανείας 610,78 τμ, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρηση του κτιρίου από τον Δήμο Σπάρτης.

Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου θα λειτουργήσει, από τοn Δήμο Σπάρτης, πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).

Η αρχή για την υλοποίηση του έργου έγινε με τη σύνταξη της μελέτης από τον πρώην Δήμο Πελλάνας, ενώ η πρόταση ένταξης του έργου κατατέθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σπάρτης του Βαγγέλη Βαλιώτη.

«Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον γενικό του διευθυντή κ. Γιάννη Σκάλκο για το συνεχές ενδιαφέρον τους», αναφέρει ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης κ. Ιωάννης Ράλλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti