Το Διοικητήριο Λακωνίας στη Σπάρτη επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 31/12 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις σημαντικών έργων στο νομό, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 1.640.000 ευρώ.
Οι υπογραφές έπεσαν παρουσία των δημάρχων Ελαφονήσου κ Ευσταθίας Λιάρου και Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, καθώς αρκετά από τα σημαντικά έργα εντάσσονται στις γεωγραφικές εμβέλειες των δήμων τους.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω παρεμβάσεις αφορούν: α) Συντήρηση του οδικού δικτύου του δήμου Ελαφονήσου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, β) Συντήρηση εθνικής οδού 86 Κροκεές-Μολάοι-Μονεμβασιά προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, γ) Συντήρηση της επαρχιακής οδού 5 Σπάρτη-Χρύσαφα-Αγριάνοι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, δ) Αποκατάσταση βλαβών, καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων και αρδευτικού δικτύου Τρινάσσου προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, ε) Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων του έργου «Βελτίωση της οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας κατά τμήματα» με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ, στ) Ωρίμανση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση και Επέκταση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Ελαφονήσου» προϋπολογισμού 179.087 ευρώ, με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και το Δήμο Ελαφονήσου, ζ) Μελέτη βελτίωσης της Εθνικής Οδού 86 Κροκεές-Μολάοι-Μονεμβασιά, στο τμήμα της γέφυρας Μονεμβασίας-Πύλη Κάστρου προϋπολογισμού 101.537 ευρώ, με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τον Δήμο Μονεμβασίας.
Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στη χρονιά που παρήλθε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ολόκληρος ο κόσμος. Ευχήθηκε η νέα χρονιά να αλλάξει τα πράγματα για την πατρίδα μας, διαβεβαιώνοντας πως «με τον ερχομό του εμβολίου θα επανέλθει η κοινωνική μας ζωή», ενώ για την οικονομική δραστηριότητα επεσήμανε πως «θα έρθει και θα είναι δίχως προηγούμενο». Ακόμα, ο περιφερειάρχης ευχήθηκε «σε όλους τους Λάκωνες τα καλύτερα για το 2021. Θάρρος αισιοδοξία και ελπίδα για τον τόπο μας». Έπειτα ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους πολύτιμους συνεργάτες του στην ΠΕ Λακωνίας, τον αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως «είναι η καλύτερη ομάδα που έχω σε επίπεδο Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ δημόσια για τη συνεργασία και την αγάπη που έχουν μεταξύ τους αλλά και για όλα όσα έχουν προσφέρει».
Ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον περιφερειάρχη για τα έργα που δρομολογεί στο δήμο του, ενώ δήλωσε πως «η Μονεμβασιά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντλήσει όσο περισσότερους πόρους μπορεί από τα διάφορα προγράμματα ώστε να αλλάξει ριζικά τον τόπο προς το καλύτερο». Επίσης, σημειώθηκε πως έχουν τεθεί σε προτεραιότητα η αγορά της οικίας του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και ο φωτισμός του κάστρου της Μονεμβασίας.
Με τη σειρά της, η δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή του μεγάλου έργου ύδρευσης του νησιού, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νίκα για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει για τον μοναδικό νησιωτικό δήμο της Λακωνίας. «Το αποτύπωμα του 2020 για τη Λακωνία και την Ελαφόνησο ειδικότερα μάλλον ήταν θετικό. Εύχομαι η τελευταία μέρα του 2020 να είναι η δέσμευση μιας ανατρεπτικής χρονιάς για όλους μας», σημείωσε η κ. Λιάρου.
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών




