Στον κεντρικό Ταΰγετο πεζοπορεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 13:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον κεντρικό Ταΰγετο πεζοπορεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο η οποία θα περιλαμβάνει πεζοπορία στην ακόλουθη διαδρομή: Αναρριχητικό Πάρκο Λαγκάδας-Κορυφή Κουβέλι (υψ. 1.486 μ.)-Κορυφή Γαϊδουρόραχη (υψ. 1.392 μ.)-Πικουλιάνικα.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε περίπου 6, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β.

Η πορεία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, κινείται αριστερά της παλιάς σύνδεσης Σπάρτης-Καλαμάτας στη Λαγκάδα και περιλαμβάνει τμήμα του μονοπατιού Πικουλιάνικα-Κουφοβούνι.

Η συνάντηση των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί για τις 7:30΄ το πρωί στην πλατεία Πικουλιανίκων, ενώ η μετάβαση στο αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας θα γίνει με ταξί.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το Σάββατο 4/12.

Σημειώνεται πως θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti