Η εορτή Αναλήψεως του Κυρίου σε Ελαία και Λευκόχωμα

Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2022 09:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή Αναλήψεως του Κυρίου σε Ελαία και Λευκόχωμα

Τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου τίμησε την Πέμπτη 2 Ιουνίου  η Εκκλησία.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο ιερό ναό στην Ελαία Δ. Μονεμβασίας, που βρίσκεται σ’ ένα μαγευτικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης ερμήνευσε θεολογικά την εικόνα της Αναλήψεως. Ολοκληρώνοντας, επισήμανε ότι «ο Χριστός είναι κοντά μας, όπως είχε υποσχεθεί και στους μαθητές Του, “πάσας τα ημέρας της ζωής μας”, οπότε και οι πιστοί, μέσω της προσευχής και της “εν Χριστώ ζωής”, θα πρέπει να τονώνουν καθημερινά την πίστη τους εις την πανταχού παρουσία και την θυσιαστική αγάπη Του».

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Ιεράρχης χοροστάτησε στον όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στο Καβουράκι Λευκοχώματος Δ. Σπάρτης. Στη μεστή νοημάτων ομιλία, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε «στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα