Τόνωση αγοράς και διασκέδαση στη «Λευκή Νύχτα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Προσέλκυσε το κοινό η γιορτή του εμπορικού κόσμου στη Σπάρτη - Μια ευχάριστη βραδιά με δρώμενα στο κέντρο της πόλης

Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2023 19:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τόνωση αγοράς και διασκέδαση στη «Λευκή Νύχτα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ένα εγχείρημα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων αποτέλεσε η περίφημη «Λευκή Νύχτα», που έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Αυγούστου στη Σπάρτη, σε συνέχεια αντίστοιχων διοργανώσεων των προηγούμενων ετών.

Η εικόνα των καταστημάτων και η γενικότερη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κέντρο της πόλης ικανοποίησε τις τάξεις του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, που αποτέλεσε και φέτος τον πρωτεργάτη της πολύπλευρης εκδήλωσης. Η αποτίμηση της δράσης εκτιμάται ως θετική, «παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω των έργων της Κ. Παλαιολόγου και του Open Mall και με τα λίγα μέσα που είχαμε», όπως διαπιστώνουν εκ μέρους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου ο πρόεδρος Παναγιώτης Φλώρος και ο γεν. γραμματέας Γιάννης Καρβουνιάρης.

Με γνώμονα σύγκρισης τα δεδομένα της τοπικής αγοράς και σε συνάρτηση με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στις επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές πέραν του συνήθους ωραρίου για να υποδεχθούν τους πελάτες. Το κοινό εμφανίστηκε μεν συγκρατημένο στο πλήθος των αγορών του, έδειξε ωστόσο να απολαμβάνει τις στιγμές παρέα με φίλους και συγγενείς, ως μια ευκαιρία «απόδρασης» από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και των περιορισμένων επιλογών δραστηριοτήτων και διασκέδασης. «Υποδεχτήκαμε τους καλεσμένους με προσφορές, κεράσματα, μα πάνω από όλα καλή διάθεση και χαμόγελα», επισημαίνουν από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης.
 
«Καλύτερη ημέρα
για τους περισσότερους καταστηματάρχες»
Καθοριστική συμβολή στο δρώμενο είχαν οι επαγγελματίες της πόλης, «που ο καθένας ξεχωριστά έκανε ό,τι καλύτερο δυνατόν και φρόντισε για την πραγματοποίηση της “Λευκής Νύχτας”», αναφέρουν σχετικά οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Το καταναλωτικό κοινό ανταποκρίθηκε αισθητά στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, καθώς σε κεντρικά σημεία της πόλης συγκεντρώθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, προερχόμενοι από διάφορες περιοχές του δήμου και όχι μόνο. Η βραδιά εξελίχθηκε σε μια γιορτή, αφού η λακωνική πρωτεύουσα γέμισε κόσμο, «που δυστυχώς δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις άλλες μέρες και οι περισσότεροι καταστηματάρχες είδαν μια καλύτερη ημέρα για τις επιχειρήσεις τους», όπως παρατηρούν οι κκ Φλώρος και Καρβουνιάρης.

Ως είθισται, την τιμητική τους είχαν για μία ακόμα χρονιά οι επιχειρήσεις εστίασης, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε σε καφέ κι εστιατόρια όπου στην πλειονότητα των περιπτώσεων  δεν έπεφτε… «καρφίτσα». Η «Λευκή Νύχτα» πλαισιώθηκε και από ψυχαγωγικές «νότες» με ζωντανά προγράμματα από μουσικά σχήματα, ενώ ξεχωριστό τόνο σε «γωνιές» της πόλης έδιναν με τους ρυθμούς τους και DJs.

Εισέπραξε θετική ενέργεια
ο Εμπορικός Σπάρτης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης ευχαριστεί «θερμά όλους όσοι  συνεργάστηκαν για να στεφτεί με επιτυχία η Λευκή Νύχτα 2023. Το Επιμελητήριο Λακωνίας, τον Δήμο Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σπάρτης και όλους τους συναδέλφους, που με την καθοριστική συμμετοχή τους καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη βραδιά αυτή». Επίσης, το ΔΣ απευθύνει ευχαριστίες και σε «όλους εσάς και τους επισκέπτες της πόλης μας, που βγήκατε από το σπίτι, που είχατε όλη τη θετική σας ενέργεια μαζί, που στηρίξατε τα μαγαζιά της πόλης μας και που μας δώσατε κίνητρο με τις παρατηρήσεις σας, να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε πολύ καλύτερα την επόμενη “Λευκή Νύχτα”».

Εύσημα Δούκα
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή «μιας υπέροχης “Λευκής Νύχτας” στη Σπάρτη. Πρώτα από όλους, τους καταστηματάρχες, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του Παναγιώτη Φλώρο, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, τους εργαζόμενους στον δήμο, τους DJ, και όλους τους που τίμησαν τη βραδιά, Σπαρτιάτισσες, Σπαρτιάτες και επισκέπτες!»

Επίσης, σύμφωνα με τον Π. Δούκα, «θα πρέπει να τονισθεί ότι και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για εξωστρέφεια και διαφήμιση και συνεχή προβολή της Σπάρτης και του δήμου, έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας και την κίνηση στο δήμο μας, έστω μέσα στα πλαίσια των γενικότερων οικονομικών δυσκολιών!»

Αισιόδοξο αποτύπωμα η «Λευκή Νύχτα»
αλλά ψάχνουν μόνιμη «ανατολή»
Παρά ταύτα, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι, πέρα από μεμονωμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες πρόσκαιρης στήριξης του επιχειρείν, που είναι βεβαίως ευπρόσδεκτες και απαραίτητες, απαιτούνται συνολικά στοχευμένα, όσο και σύνθετα μέτρα από την κεντρική διοίκηση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Κι αυτό φυσικά δεν συνιστά ευθύνη των τοπικών επαγγελματικών σωματείων, που στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους, καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες κι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς όφελος των συναδέλφων τους κι ευρύτερα του ντόπιου πληθυσμού.

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι προκλήσεις, όσο και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επαγγελματιών, όπως καταγράφονται και σε τοπικό επίπεδο, καθιστούν αναγκαία μια δέσμη παρεμβάσεων κι ελαφρύνσεων που θα επιδράσουν καταλυτικά στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που υπογραμμίζουν διαρκώς οι συνδικαλιστικοί φορείς των εμπορικών κλάδων τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, θέτοντας στο τραπέζι και τα σχετικά αιτήματα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti