Έξυπνη διαχείριση υδάτων στον Δήμο Μονεμβασίας

Εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση και διαχείριση της παροχής και κατανάλωσης

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2023 10:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξυπνη διαχείριση υδάτων στον Δήμο Μονεμβασίας

Το πρώτο έργο μέτρησης ύδατος στην Ελλάδα που υλοποιείται με τη χρήση της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT) εκπόνησε ο Δήμος Μονεμβασίας. 

«Οι δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι αυξανόμενες ανάγκες του αστικού πληθυσμού σε νερό και η εξάντληση των υπαρχόντων υδάτινων πόρων καθιστούν πρωταρχικής σημασίας τη βιώσιμη και αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού που παρέχονται για αστική χρήση», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μονεμβασίας εκπόνησε, υπέβαλε για χρηματοδότηση, έλαβε σχετική έγκριση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και εγκατέστησε συνολικά 213 παλμικά παροχόμετρα (έξυπνους μετρητές) στις υδροληψίες του δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, συνολικού προϋπολογισμού 460.114,40. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν 77 έξυπνοι μετρητές στη ΔΕ Βοιών, 31 στη ΔΕ Μολάων, 24 στη ΔΕ Ζάρακα, 17 στη ΔΕ Ασωπού και 64 στη ΔΕ Μονεμβασίας. Τέλος, συνολικά 102 βαλβίδες αντεπιστροφής ενσωματώθηκαν στις δεξαμενές δικτύου ύδρευσης του δήμου.

Με την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου, επιτυγχάνεται η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση και διαχείριση της παροχής και κατανάλωσης νερού σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια, προκειμένου να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, σταθεροποίηση της πίεσης του νερού, έλεγχος της ποιότητάς του, ανίχνευση τυχόν διαρροών, ενώ μειώνονται σημαντικά τόσο οι κατανάλωση της ενέργειας, όσο και οι δημοτικές δαπάνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti