Αγωνιούν οι γονείς για το μέλλον του ΚΥ Γυθείου και κινητοποιούνται

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Μαΐου

Δευτέρα, 20 Μάιος 2024 18:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγωνιούν οι γονείς για το μέλλον του ΚΥ Γυθείου και κινητοποιούνται

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι και ανήσυχοι σχετικά με τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Γυθείου παρουσιάζονται οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Δήμου Ανατ. Μάνης. Η εξάντληση των ανθρώπινων πόρων του ΚΥ θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του, ενώ η άρνηση γιατρών του να μετακινηθούν για εφημερίες στο ΓΝ Σπάρτης, δημιούργησε σκηνικό ανοιχτής σύγκρουσης. Όπως είναι φυσικό, «κρύος ιδρώτας» λούζει τους γονείς της περιοχής, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πέντε σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων
Έτσι, οι πέντε σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τις σχολικές μονάδες του Γυθείου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του ΚΥ Γυθείου, την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 10:00 πμ. Οι σύλλογοι από το Γυμνάσιο Γυθείου, το Λύκειο Γυθείου, αλλά και από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης θα βρεθούν στο ΚΥ ζητώντας αφ’ ενός να μην κλείσει η νοσηλευτική μονάδα, αφ’ ετέρου να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Φιλοδοξούν να αποτελέσουν μόνιμη ομάδα πίεσης ώστε οι λύσεις που θα προωθηθούν, αρμοδίως, να είναι βιώσιμες και συμπεριληπτικές.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνεδρίασή του (16/5), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων, να υποβληθεί κατεπείγον αίτημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε όλο το ιατρικό προσωπικό του νομού. Επίσης, ο  δήμος, μετά από πρόταση δημάρχου προτίθεται να καλύψει τη φιλοξενία, στον Πύργο Καπετανάκου, 10 αγροτικών γιατρών που θα επιλέξουν τα ΚΥ Γυθείου και Αρεόπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti