Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη νέα εποχή της δακοκτονίας

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητα άμεσης παρέμβασης - Δ. Πτωχός: «Καινοτομία και αποτελεσματικότητα»

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2024 12:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη νέα εποχή της δακοκτονίας

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο την πορεία των ψεκασμών δακοκτονίας, με τη χρήση ενός καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μαζί με τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρη Μητρόπουλο, παρουσία και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας, Γιώργου Σπίνου.

Για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο
Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και καθολικά στις έξι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας. Μάλιστα, η ΔΑΟΚ Λακωνίας εφοδιάστηκε με 169 ειδικές συσκευές GPS.

Οι λεπτομέρειες του συστήματος
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το σύστημα επιτρέπει την καταγραφή χρόνου, θέσης και χρησιμοποιούμενης ποσότητας φυτοφαρμάκων με τη χρήση τεχνολογίας GPS και ροομέτρων. Οι δυνατότητες παρακολούθησης περιλαμβάνουν:
-Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Οι ψεκασμοί μπορούν να παρακολουθούνται τόσο στο πεδίο μέσω φορητών συσκευών -tablet, smartphone- όσο και στο γραφείο.
-Επιλογή συνδυασμών συσκευών: Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε συνδυασμού συσκευών που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους ψεκαστές, επιτρέποντας την παρακολούθηση της θέσης ψεκασμού και της ποσότητας χρησιμοποιούμενου φυτοφαρμάκου.
-Άμεση παρέμβαση. Υπάρχει άμεση δυνατότητα παρέμβασης για τη διόρθωση ενδεχομένων λαθών κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
-Τα στοιχεία καταγράφονται στην πλατφόρμα και μπορούν να ανακτηθούν οποιαδήποτε στιγμή για, εκ των υστέρων, ελέγχους. Αυτό επιτρέπει τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη διόρθωσή τους είτε άμεσα είτε στον επόμενο ψεκασμό.

Όπως έγινε γνωστό,  η Αργολίδα διαθέτει 127 συσκευές, η Αρκαδία 57, η Κορινθία 57, η Λακωνία 169, η Μεσσηνία 197 και η Τριφυλία 99.

Ικανοποίηση Πτωχού
Ο Δημήτρης Πτωχός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του συστήματος αυτού, τονίζοντας τη σημασία της ακριβούς παρακολούθησης και διαχείρισης των ψεκασμών δακοκτονίας, για την προστασία των καλλιεργειών και τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti