Η επιστημονική ομάδα του Nutrilab Σπάρτης αρωγός στην υγιεινή ζωή των Σπαρτιατών

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024 14:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η επιστημονική ομάδα του Nutrilab Σπάρτης αρωγός στην υγιεινή ζωή των Σπαρτιατών

Με στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και της ευεξίας, το εργομετρικό και διαιτολογικό εργαστήριο του Nutrilab Σπάρτης παρέχει, με τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, στήριξη στην επίτευξη των διατροφικών στόχων και την βελτίωση της ποιότητας της διατροφής για τους κατοίκους της Σπάρτης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Nutrilab, στελεχώνεται από Διδάκτορες και Πτυχιούχους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο της ομάδας τον, σπαρτιατικής καταγωγής, Δρ. Κωνσταντίνο Μπάρδη, Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Βαλκανιονίκη στην ποδηλασία και συγγραφέα του ακαδημαϊκού συγγράμματος «Η επιστήμη της Ποδηλασίας». Το εργαστήριο, εκτός από επαγγελματίες - ερασιτέχνες αθλητές, αναλαμβάνει και άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες που χρήζουν διατροφικής υποστήριξης (π.χ. παχυσαρκία, εγκυμοσύνη, υπέρταση, καρδιοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης κ.λ.π.) και συμβάλλει στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν τις διαιτητικές τους συνήθειες και να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει.

nutri1

Ιατρικός Αναλυτής Αξιολόγησης Υγείας Seca - Nutrilab Σπάρτης

Η εξατομικευμένη παρέμβαση της ομάδας ξεκινά με την αξιολόγηση της Ανάλυσης σύστασης Σώματος και πραγματοποιείται με τον επαγγελματικό ιατρικό εξοπλισμό της Seca (Medical Body Composition Analyzer), που εξασφαλίζει μεγάλη αξιοπιστία και επαναληψιμότητα στις μετρήσεις. Ο αναλυτής αξιολογεί παραμέτρους όπως, σπλαχνικό λίπος, αντιοξειδωτική ικανότητα, βιολογική ηλικία, κατάσταση θρέψης, τρισδιάστατη απεικόνιση μυϊκής μάζας τμηματικά κ.α.. Με τον τρόπο αυτό, προκύπτουν συμπεράσματα που συμβάλλουν σε μια αντιπροσωπευτική απεικόνιση της κατάστασης υγείας των διαιτώμενων. Παράλληλα, πραγματοποιείται ενδελεχής αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων, με στόχο την εξατομίκευση για την κάλυψη ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά και την εξασφάλιση μιας καλής κατάστασης θρέψης. Ακόμη, οι διαιτώμενοι έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό τους με έμμεση θερμιδομετρία, που αποτελεί το θεμέλιο για τον σχεδιασμό ενός διαιτολογίου που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ενεργειακές απαιτήσεις τους. Η ακρίβεια των μετρήσεων αυτών, συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που συστήνει η επιστημονική ομάδα ενώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιείται επανέλεγχος των μετρήσεων αυτών έτσι ώστε οι τροποποιήσεις του διαιτητικού πλάνου και ο επαναπροσδιορισμός των στόχων να είναι πιο αποδοτικοί.

nutri2

Εργομετρική Αξιολόγηση στο Εργομετρικό και Διαιτολογικό Εργαστήριο Nutrilab Σπάρτης

Ιδιαίτερα για τον πληθυσμό που αθλείται, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, παρέχεται η δυνατότητα εργομετρικής αξιολόγησης, τα αποτελέσματα της οποίας μελετώνται από την ομάδα του Nutrilab και τον εκάστοτε προπονητή και αξιοποιούνται προς τον προσδιορισμό των προπονητικών στόχων και τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προπονητικού πλάνου για την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης. Η ομάδα του Nutrilab υποστηρίζει τον αθλητισμό στην Σπάρτη, τόσο πραγματοποιώντας ομιλίες σε αθλητικά σωματεία για την σημασία της αθλητικής διατροφής και της εργομετρικής αξιολόγησης στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, όσο και με την παροχή εργομετρικής και διαιτολογικής υποστήριξης σε αθλητές αθλητικών συλλόγων της Σπάρτης.

Για την καλύτερη υποστήριξη των διαιτώμενων στην προσπάθεια τους, η Nutrilab διαθέτει δωρεάν εφαρμογή, διαθέσιμη σε iOS και Android συσκευές, που παρέχει πρόσβαση στο διαιτητικό πλάνο, υπενθύμιση για την κατανάλωση των προγραμματισμένων γευμάτων και υγρών, πληροφορίες για το σωματικό βάρος, τις ενεργειακές ανάγκες και την δυνατότητα επικοινωνίας μέσω forum/ βιντεοκλήσης για διευκρινήσεις, πρωτοπορώντας με αυτό τον τόπο στην διαιτητική παρέμβαση.

nutri3

Στοιχεία επικοινωνίας:
Εργαστήριο Σπάρτης, Πλατανιστά 78, Τ.Κ 23100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 300 3535
www.nutrilab.gr
Instagram: nutrilab.gr
Facebook: Nutrilab.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti