Ώρα για σενιάρισμα, ώρα και για κάλεσμα...

Οι προετοιμασίες στην τελική ευθεία ενόψει του 37ου «Σπάρταθλον»

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ώρα για σενιάρισμα, ώρα και για κάλεσμα...

Προχωρά ο Σεπτέμβρης και φέρνει όλο και πιο κοντά το μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός για την πόλη της Σπάρτης. Ο λόγος για το 37ο «Σπάρταθλον», που θα διεξαχθεί στις 27-28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 400 αθλητών από 52 χώρες.

Οι προετοιμασίες της νέας δημοτικής αρχής είναι πυρετώδεις, καθώς, σε μόλις ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της, καλείται να δώσει ένα πρώτο τεστ στην διοργάνωση εκδηλώσεων. Μάλιστα, για τους οργανωτικούς σκοπούς της τελετής λήξης και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, έχουν κινητοποιηθεί ομάδες ενεργών πολιτών με ιδέες και όρεξη.

Η προσπάθεια θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής των αρμοδίων. Η σημαντικότερη όλων είναι ο χώρος τερματισμού των αθλητών μπροστά από το δημοτικό στάδιο Σπάρτης και το άγαλμα του Λεωνίδα, το οποίο παρουσιάζει σημάδια οξείδωσης (δείτε φωτό παρακάτω).

Με τα «φώτα» από Ελλάδα και εξωτερικό να είναι στραμμένα στο σημείο, το χειρότερο που θα μπορούσε να προβάλει η πόλη είναι μια εικόνα παραμελημένου βασιλιά Λεωνίδα, στα πόδια του οποίου υποκλίνονται εκατοντάδες υπερμαραθωνοδρόμοι.

Κι αφού σενιαριστεί το άγαλμα, μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι για να καλυφθεί η αντιαισθητική εικόνα της όμορης υπό κατασκευή πολυκατοικίας, που χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί σε κάθε φωτογραφικό στιγμιότυπο;

Ώρα και για κάλεσμα
Μιλώντας για ενεργούς πολίτες, είναι αδύνατον να μη σχολιάσουμε την παντελή έλλειψη επικοινωνίας -όλα τα προηγούμενα χρόνια- σχετικά με τους τρόπους ένταξης στις ομάδες εθελοντών της Σπάρτης.

Προσφάτως μάθαμε ότι διατηρούνται στο Δήμο τουλάχιστον επτά λίστες εθελοντών, όμως αρκετοί είναι οι δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράσεις αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο. Ερωτήσεις όπως «σε ποιο γραφείο να απευθυνθώ;» ή «σε ποιο τηλέφωνο μπορώ να επικοινωνήσω;» είναι οι συχνότερες.

Το δικό μας ερώτημα είναι: Μήπως ήρθε η ώρα να προσκαλέσουμε την κοινωνία ανοιχτά και με κάθε μέσο;

Γιατί, τελικά, δεν φταίνε για όλα οι αδιάφοροι πολίτες…

X.X.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα