Συλλογική προσπάθεια για τους υδάτινους πόρους της Λακωνίας

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συλλογική προσπάθεια για τους υδάτινους πόρους της Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η 1η θεματική τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λακωνίας με θέμα «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Λακωνία», στην οποία συμμετείχαν φορείς της Λακωνίας.

Την ημερίδα τίμησαν ως βασικοί ομιλητές ο κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρώην πρύτανης και ο κ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης, Msc-phd υδρογεωλόγος διευθυντής Υδάτινων Πόρων &  Γεωθερμίας Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, στην εισήγησή του, τόνισε ότι στόχος της πρώτης θεματικής τηλεδιάσκεψης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι να ξεκινήσει η ομαδική-συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης λύσης στο θέμα.

Οι ομιλητές έθεσαν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Λακωνία ώστε να επιλύσει το πρόβλημα των υδάτων της.

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν επί μέρους ζητήματα για την κάθε περιοχή της Λακωνίας, το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα μέχρι στιγμής εγκεκριμένα ή προγραμματισμένα έργα, καθώς και απόψεις και προτάσεις.

Η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming στο Facebook με μεγάλη ακροαματικότητα.  Το κοινό υπέβαλε τα ερωτήματά του στους συμμετέχοντες μέσω του e-mail του Επιμελητηρίου. Λόγω της μεγάλης έκτασης της τηλεδιάσκεψης, απαντήθηκαν μόνο τα πέντε πρώτα ερωτήματα. Το Επιμελητήριο Λακωνίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «οφείλει να ενημερώσει τόσο όσους είχαν δηλώσει αίτημα για τη συμμετοχή τους και δεν έγινε αποδεκτό, όσο και όσους υπέβαλαν ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ότι, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την ημερίδα, ήταν αδύνατο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα και εκφράζει την πεποίθηση πως οι ομιλητές κάλυψαν με τις εισηγήσεις τους πολλά από αυτά. Στην επόμενη τηλεδιάσκεψη για το ίδιο θέμα που θα διοργανώσει σύντομα το Επιμελητήριο θα εξειδικευτούν οι προτάσεις και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μετέπειτα βήματα».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:
- Από το Επιμελητήριο Λακωνίας: ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης.
- Οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης.
- Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων Νίκων Τζινιέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ: Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Ντία Τζανετέα, Γιώργος Πουλοκέφαλος.
- Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης Σπάρτης κ. Γεωργία Δεδεδήμου, η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη και ο διευθυντής ΔΕΥΑ Σπάρτης κ. Ηλίας Τρακάκης.
- Η δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου.
- Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ζαχαρίας Μπούτσαλης και ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, υπεύθυνος για θέματα υδάτων κ. Νίκος Γεωργοστάθης.
- Ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Κωσταντίνος Μαυρομιχάλης.
- Ο διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου κ. Κώστας Γκαργκάσουλας.
- Ο πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κρητικός.
- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Λακωνίας κ. Γιώργος Μπουραζάνης.
- Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia