Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη

Δηλώστε συμμετοχή έως 19 Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016 15:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη

Σεμινάρια-εργαστήρια για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους διοργανώνει στην Τρίπολη ο Οργανισμός της υποψηφιότητας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 σε συνεργασία με την StoryDoc.

Πρόκειται για δράση που ξεκινά με στόχο την θεμελίωση ενός θεσμού που θα ενισχύσει την πολιτιστική ζωή της πόλης και την υποψηφιότητα TRIPOLIS-ARCADIA 2021.

Τα ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν, θα προβληθούν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadia Screenings τον Δεκέμβριο του 2016.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους και ενηλίκους από την Αρκαδία. Ιδιαίτερα τμήματα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων για νέους (16-24 ετών). Έμφαση θα δοθεί στα τμήματα των Λυκείων του Δήμου. Το πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάξε τη δική σου ταινία» θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους τριήμερων σεμιναρίων, Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο.


Αιτήσεις συμμετοχής, διαδικασίες
Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νεανικές ή και μικτές με συμμετοχή ενηλίκων (εκπαιδευτικοί και μαθητές/ φοιτητές) ή αποκλειστικώς από ενήλικες.

Θέματα:
Η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη στο πλαίσιο γενικών αξόνων που για το 2016 ενδεικτικά είναι:
• καταγραφή προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου,
• ρωπογραφίες από την καθημερινή ζωή,
• ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, και αστικής και αρχιτεκτονικής.
• ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων.
• ελευθερία, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Αιτήσεις συμμετοχής:
Οι αιτήσεις είναι ατομικές ή ομαδικές. Υποβάλλονται έως 19/2με αποστολή email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μόνο συμμετέχοντες που θα έχουν αιτηθεί με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  θα γίνουν δεκτοί στα σεμινάρια.

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίων: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης( Δολιανών 1 – Τρίπολη)
Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων:
1ος κύκλος- 26/2, ώρες 16.00-21.00, 27 και 28 /2, ώρες 10.30-14.30 και 16.00-20.00
2ος κύκλος- 6/5, ώρες 16.00-21.00, 7 και 8 Μαΐου, ώρες 10.30-14.30 και 16.00-20.00
3ος κύκλος- 21/11, ώρες 16.00-21.00, 22 και 23/7, ώρες 10.30-14.30 και 16.00-20.00
Εξοπλισμός:

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται προς χρήση πλήρης ψηφιακός αλλά και τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο τεχνικός εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti