Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 20 Χρόνια της ΛΕ.ΦΩ.Σ.

Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2021 09:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα  20 Χρόνια της ΛΕ.ΦΩ.Σ.

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης στα πλαίσια εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της,  προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Αυτό το υπέροχο έξω».

Εγκλωβισμένοι πάνω από έναν χρόνο στην ίδια δύσκολη και περιοριστική καθημερινότητα και κυκλωμένοι από μια επώδυνη κοινωνική επικαιρότητα, αναζητούμε μια νότα αισιοδοξίας.  Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας σ' αυτό το υπέροχο έξω και να καταγράψουμε με την φωτογραφική μας μηχανή κάτι όμορφο που μας μαγνητίζει, που μας ενδυναμώνει ψυχικά και μας οπλίζει με κουράγιο, ελπίζοντας και συμβολίζοντας την διέξοδο σε μια καλύτερη επόμενη μέρα.

Τι σημαίνει αυτό το υπέροχο έξω; Κάθε δημιουργική προσέγγιση είναι αποδεκτή, τοπίο, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, σκηνοθετημένη κλπ, σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη αποτύπωση, εφόσον δίνει μια απάντηση στην αναζήτηση γι’ αυτό που λαχταράμε να αντικρύσουμε μετά από όλα όσα βιώσαμε. Όποια φωτογραφία αποτυπώνει το στοιχείο της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της εξωστρέφειας, της ελευθερίας, της προσμονής ή την όποια ευρύτερη θετική οπτική είναι αποδεκτή στο διαγωνισμό. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από 1/06/2021 έως και 31/08/2021.

Την τελική αξιολόγηση των φωτογραφιών θα αναλάβει τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τους, Δεπόλα Γιώργο – φωτογράφο, Αντωνιάδη Κωστή -φωτογράφο και Λάσκαρη Γεώργιο μέλος της ΛΕ.ΦΩ.Σ.
Οι 4 καλύτερες φωτογραφίες θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:
-1ος νικητής δωροεπιταγή 300 € από το MY IKONA
-2ος νικητής συμμετοχή σε φωτογραφικό, βιωματικό και αυτογνωσιακό εργαστήριο της φωτορεπόρτερ και Photo Dream Coach Μάρως Κουρή
-3ος νικητής διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο «The Flower of Monemvasia» στη Λακωνία  
-4ος νικητής τρία βιβλία προσφορά του φωτογράφου Τάσου Σχίζα

Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος  της ηλικίας τους. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με μία μία έως τρεις φωτογραφίες κάθε ένας. Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να έχουν λάβει οποιοδήποτε βραβείο σε άλλο διαγωνισμό φωτογραφίας πριν την έναρξη του παρόντος διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μόνο με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.; Στο email θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, τα στοιχεία επικοινωνίας και η διεύθυνση του. Το όνομα αρχείου της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από έναν Α/Α από το 1 έως το 3 (χωρίς κενά και χωρίς σύμβολα). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPEG (οριζόντιες ή κάθετες) και η μεγάλη πλευρά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000 pixels. Η φωτογραφία με την οποία συμμετέχει ο διαγωνιζόμενος δεν θα πρέπει να φέρει κάποιο διακριτικό τίτλο (watermark), υπογραφές, στοιχεία επικοινωνίας και περιθώρια. Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους. Διευκρινίζεται ρητά ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικής και αυθεντικής δημιουργίας. Για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν στην τελική φάση, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες το πρωτότυπο ψηφιακό αρχείο υψηλής ανάλυσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την αποστολή των πρωτοτύπων ψηφιακών αρχείων, θα ακυρώνεται η συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικών πληροφοριών των συμμετεχόντων θα είναι σύμφωνη με την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ρητά δηλώνεται ότι οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν θα πρέπει να μην παραβαίνουν τις διατάξεις της νομοθεσίας ούτε να προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, να μην είναι προσβλητικές, ανήθικου περιεχομένου και άσχετες με το ορισθέν θέμα, άλλως ο διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα να τις διαγράψει χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός και της φωτογραφίας άνευ οιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στο διοργανωτή το δικαίωμα της προβολής των φωτογραφιών με κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο αναφέροντας πάντα το όνομα του συμμετέχοντος δημιουργού χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών για τη δημιουργία αναμνηστικού λευκώματος και έκθεσης φωτογραφίας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα Οκτώβριο 2021, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, στο facebook Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης - Sparta Photography Club και στο διαδικτυακό τόπο του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland