Επιτραπέζιο παιχνίδι για την Επανάσταση του 1821

Με την επιστημονική τεκμηρίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2021 16:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτραπέζιο παιχνίδι για την Επανάσταση του 1821

Ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι ανέπτυξε η εταιρεία ελληνικών παιχνιδιών, με την επιστημονική τεκμηρίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το «Ταξίδι προς την Ελευθερία», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού «ΜΟΡΙΑΣ ’21», προσκαλεί τους πολίτες να «ζήσουν» την Επανάσταση του 1821 με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Πρόκειται για ένα γρήγορο παιχνίδι, στο οποίο οι συμμετέχοντες γίνονται συνοδοιπόροι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, ξεκινώντας από τη δημιουργία της Φιλικής εταιρείας και καταλήγοντας στη γέννηση του νέου ελληνικού έθνους. 

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στην εποχή της Επανάστασης και με οδηγό τα απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά, όλοι οι παίκτες περνούν μέσα από πόλεις και χωριά, συμμετέχοντας στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έπαιξαν βασικό ρόλο, στην πορεία προς την Ελευθερία.

Η δράση λαμβάνει χώρα στην Πελοπόννησο, το επίκεντρο της Επανάστασης, και οι συμμετέχοντες επιλέγουν έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες της εποχής που αποτυπώνουν όλες τις εκφάνσεις της Επανάστασης: το μέλος της Φιλικής Εταιρείας, τον φιλέλληνα, τη γυναίκα της Επανάστασης και τον αγωνιστή του 1821.

Η επιλογή του χαρακτήρα καθορίζει και τον τρόπο που αυτός/ή κινείται μέσα στο παιχνίδι. Κατά το επικό αυτό ταξίδι ο/η κάθε παίκτης/ρια συναντά εμπόδια ή βοήθειες που τον/την κάνουν να μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Μάλιστα, τα τυχαία τοποθετημένα πλακίδια κάνουν το παιχνίδι κάθε φορά διαφορετικό. Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος/α από τους παίκτες φτάνει στο σκοπό του ταξιδιού (τερματισμός), που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του νέου ελληνικού έθνους.

Το «Ταξίδι προς την Ελευθερία» είναι ιδανικό δώρο για τις γιορτές και απευθύνεται μικρούς και μεγάλους, ηλικίας από 8 ετών και άνω. Παίζεται από 2-4 παίκτες και συνδυάζει ιστορικές γνώσεις και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti