Οργή Ερντογάν για τις ήττες του από Ελλάδα

Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2020 14:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μετά βεβαιότητος μπορώ να σας πω ότι ο Ερντογάν μισεί τον Κυρ. Μητσοτάκη. Μέχρι πρότινος είχε απέναντι του μια χώρα με σύνορα - σουρωτήρι, λαβωμένη από την οικονομική κρίση και τα σκληρά μνημόνια που δεν την υπολόγιζε καν. Φανταστείτε ότι το 2015 πέρασε, περπατώντας ή με βάρκες που έφθαναν καθημερινά, 1.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα χωρίς κόπο.

Η Ελλάδα για τον Ερντογάν ήταν σαν να μην υπάρχει στους σχεδιασμούς του στην περιοχή και κυρίως στις επαφές του με την Ευρώπη. Ανύποπτος λοιπόν έστειλε οργανωμένα στον Έβρο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες θεωρώντας εύκολο να περάσουν (ως συνήθως), στην Ελλάδα και να αρχίσει να εκβιάζει την ΕΕ. Υπέστη πολλαπλής μορφής συντριβή:

- Τα σύνορα του Έβρου έκλεισαν ερμητικά. Ο Ερντογάν γελοιοποιήθηκε μιλώντας για δήθεν νεκρούς και για 150.000 ανύπαρκτες διελεύσεις, απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας για να μην ταπεινωθεί.
- Έκπληκτος είδε να κλείνουν και τα θαλάσσια σύνορα. ΕΚΑΤΟ ελληνικά πλοία δεν επιτρέπουν να περάσουν φουσκωτά ακόμα και όταν συνοδεύονται από τουρκικά πλοία. Η Τουρκία είναι με έναν πρωτόγνωρο τρόπο αποκλεισμένη στα 3 μίλια που προβλέπει η συμφωνία της Λωζάνης.
- Το διάτρητο και γελοίο τουρκολυβικό στη Μεσόγειο σύμφωνο, ενεργοποίησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έκλεισε συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία, ενώ απέσπασε από παντού δηλώσεις απόλυτης υποστήριξης (ΗΠΑ, ΕΕ κ.ά).

Ο αιφνιδιασμένος και με υπέρμετρο εγωισμό Ερντογάν, μισεί τον Μητσοτάκη διότι τον νίκησε σε Έβρο και νησιά, ενώ ασφυκτιά κάτω από την γενική κατακραυγή για τις εξωπραγματικές του αξιώσεις. Τον μισεί επίσης διότι προστέθηκε ένας ακόμη συζητητής στο τραπέζι με τη ΕΕ που δεν τον υπολόγιζε και, κυρίως, που έχει επιχειρήματα που θα τον ξεγυμνώνουν.

Έτσι, σε πρώτη φάση ο Ερντογάν υβρίζει τον Μητσοτάκη και δεν θέλει να συζητά μαζί του. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης διακριτικά έχει πει: "Εδώ είμαι όποτε θέλει συζητάμε". Ο Ερντογάν δεν θέλει συζήτηση γιατί θα χάσει, ο Μητσοτάκης δεν την φοβάται γιατί θα κερδίσει. Όλη η διεθνής νομολογία είναι υπέρ του και ο Ερντογάν δεν θα έχει απαντήσεις. Μονόδρομος γι’ αυτόν να μειώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον αποφεύγει.

(ΥΓ: Ο Ερντογάν έχει μόνο ήττες παντού: Έμπλεξε στη Συρία και έχει 5-6 εκατ. πρόσφυγες. Πήγε με τη Ρωσία και έχασε την υπεροπλία των αμερικανικών F-35. Λόγω Λιβύης έχει εχθρό την Αίγυπτο. Το όνειρο της ένταξης στην Ευρώπη έχει τελειώσει κ.ο.κ.).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia