Όταν οι απαίδευτοι παρελαύνουν

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 16:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Βλέποντας ανθρώπους να διαδηλώνουν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, υπέρ των παρελάσεων, τρόμαξα. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες, κόρναραν, ούτε ένας δεν φόραγε μάσκα.
Τρόμαξα, γιατί ήσαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Αυτούς που μπορείς να βρεις δίπλα σου στην οικογένεια σου, στη δουλειά σου, συμμαθητές σου στο σχολείο, πελάτες σου, Ήσαν... εμείς!

Με έχει τρομάξει το εύρος και η ποιότητα των απαίδευτων. Αναλύοντας τους, είδα τρεις βασικές πλευρές τους που περιγράφουν το πρόβλημα. Ποιο πρόβλημα; Των ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ πολιτών.
- Το πρώτο: Πρόκειται για ανθρώπους που είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν οποιαδήποτε τερατολογία και παλαβομάρα και μάλιστα να διαδηλώνουν υπέρ της. Να είναι στους δρόμους κατά της μάσκας, υπέρ του Σώρρα των 600 δισ. ευρώ, κ.ο.κ.
- Το δεύτερο: Ο φανατισμός τους. Με μίσος, πάθος, οργή και άλλα συναισθήματα καταγγέλλουν, υβρίζουν, ψεύδονται, μολύνουν την σκέψη. Δείτε στο διαδίκτυο πως εκφράζονται και θα καταλάβετε.
- Το τρίτο (και χειρότερο): Ακόμα και όταν τους δώσεις όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που καταρρίπτουν το τερατούργημα που υποστηρίζουν, αυτοί δεν πείθονται. Γίνονται χειρότεροι, επιθετικότεροι, φανατικότεροι.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο φαινόμενο που πάντα υπήρχε αλλά μέσω του διαδικτύου εμφανίστηκε στις πραγματικές τους διαστάσεις και γιγαντώθηκε. Ένα φαινόμενο που δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπιστεί - εγώ υποστηρίζω ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Οι άνθρωποι αυτοί, δεν έχουν το αισθητήριο της κρίσης. Ακόμα και αν έχουν πτυχία, είναι απαίδευτοι γιατί δεν μπορούν να αξιολογήσουν αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους. Και εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα διότι, όπως απέδειξε η πανδημία, αρκεί κάποιοι από αυτούς να κινούνται ανεύθυνα για να την πληρώνουμε όλοι.
Οι απαίδευτοι είναι πολλοί και επηρεάζουν (π.χ. εξέλεξαν τον Τραμπ). Και δεν πρόκειται εύκολα να σιωπήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia