Γιατί αργεί μια νέα καμπάνια για την πανδημία;

Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021 17:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κυβέρνηση κάνει ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Έχει "ξεχάσει" τώρα, στην κορύφωση της πανδημίας, να προωθήσει μια σωστή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών ώστε να τους πάρει με το μέρος της, όπως έγινε πέρυσι, στην αρχή της.

Πέρυσι, με την βοήθεια του συνόλου των Μέσων Ενημέρωσης, στήριξε το τρίπτυχο "αποστάσεις - μάσκα - χέρια". Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, πειστικό και βρήκε σχεδόν καθολική ανταπόκριση. Συνοδευόταν δε από καθημερινές προτροπές των επιστημόνων μέσω των τηλεοπτικών τους εμφανίσεων, που εξηγούσαν γιατί αυτό το τρίπτυχο σώζει.

Και ερχόμαστε στο σήμερα: Που είναι μια καμπάνια για να καθοδηγηθούν οι πολίτες; Υπάρχει σήμερα κάποιο κεντρικό μήνυμα; Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της πανδημίας; 

Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει καμπάνια, ούτε και μηνύματα. Δεν υπάρχουν καν συστάσεις. Και επειδή δεν υπάρχει αυτή η αναγκαία στοχευμένη ενημέρωση, έχουμε στη θέση της μια εκτεταμένη σύγχυση που καταλήγει στην ατομική ανευθυνότητα. Από διαδηλώσεις μέχρι κρυφά πάρτι.

Επείγει, λοιπόν, να ξεκινήσει μια καμπάνια που θα καθοδηγήσει τους μπερδεμένους πολίτες, θα τους εξηγήσει πως πρέπει να διαχειρίζονται την καθημερινότητα τους, θα τους πείσει να στραφούν στην υπευθυνότητα, όχι μόνο προς τους εαυτούς τους αλλά και προς όλους τους άλλους (οικογένεια, φίλοι, ακόμα και άγνωστοι στο δρόμο).

Τώρα, αν η αντιπολίτευση θα καθυβρίσει την κυβέρνηση ότι δήθεν εξαγοράζει τα Μέσα Ενημέρωσης τι να κάνουμε; Ας διαλέξουν στην κυβέρνηση: Θα ενημερώσουν την κοινωνία ή θα αποφύγουν τις άδικες ύβρεις με όποιο ανθρώπινο κόστος υπάρξει;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland