Το ποσοστό των εμβολιασμένων θα κρίνει τη μάχη

Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2021 15:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο υψηλός εμβολιασμός θα έθετε σε απόλυτο έλεγχο την πανδημία. Αντίθετα ο μειωμένος εμβολιασμός θα την ισχυροποιήσει μέσα από τις διαρκείς μεταλλάξεις που θα απειλούν ακόμα και τους εμβολιασμένους. Αυτή η επιστημονική διαπίστωση έχει αναγκάσει τους ηγέτες όλων των χωρών να εκλιπαρούν τους πολίτες τους για μαζικούς εμβολιασμούς.

Το διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό “Atlantic” εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή, τα εμβόλια νικούν όλες τις παραλλαγές. Ωστόσο όσο δεν πείθονται οι ανεμβολίαστοι, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος τα εμβόλια να χάνουν τη μάχη με τις νέες παραλλαγές. 

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Αφού δεν έχει εμβολιαστεί το 80% των ανθρώπων, ο κορωνοϊός συνεχίζει να μολύνει και άλλους ανθρώπους, κυρίως ανεμβολίαστους. Το κάνει μέσα από νέες μεταλλάξεις, με τις οποίες εξαπλώνεται πιο εύκολα ή ξεφεύγει από τις άμυνες του οργανισμού. 

Ένα παράδειγμα είναι ήδη η μετάλλαξη Δέλτα, που μολύνει και πιο γρήγορα και πιο πολλούς. Αν στη συνέχεια υπάρξουν και νέες μεταλλάξεις, αυτές θα φτάσουν στο σημείο να μολύνουν ακόμη και τους εμβολιασμένους, η μάχη θα έχει χαθεί.

Γιατί δεν εμβολιάζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι παρά τις συστάσεις της Επιστήμης; Πρώτον διότι φοβούνται τις παρενέργειες. Ένα χάπι για την πίεση να σου δώσει ο γιατρός αν διαβάσεις τις πιθανές παρενέργειες το πρώτο που σκέπτεσαι είναι τι πρέπει να κάνεις για να μην το πάρεις. 

Δεύτερον, βλέπουν ότι μειώνονται διαρκώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι οπότε κρύβονται ελπίζοντας ότι η πανδημία θα ξεπεραστεί χωρίς να χρειαστεί να εμβολιαστούν.

Τέλος πρέπει να πούμε ότι τα εμβόλια είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις στην ιατρική, έχοντας μηδενίσει πανδημίες και θανατηφόρες ασθένειες. Σήμερα με την βοήθεια της τεχνολογίας, ετοιμάζονται υπερ-εμβόλια εναντίον όλων των ιών και των μεταλλάξεων τους. Ο Covid-19 δεν θα είναι ο τελευταίος ιός οπότε η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για την τελική νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti