Δεν βλέπουν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει σχέδιο;

Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2021 14:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με εντυπωσιάζει αρνητικά η αδυναμία των δημοσιογράφων - αναλυτών να αξιολογήσουν την πολιτική πραγματικότητα στη χώρα. Ακόμα και χθες άκουγα να μιλούν με σιγουριά "για εκλογές μέσα στο 2022". Οι ίδιοι που τις έβλεπαν σίγουρες για το 2020 και αργότερα για το 2021. Δεν πτοούνται.

Τώρα τους ακούω να σχολιάζουν την ανάληψη του ΠΑΣΟΚ από τον Ν. Ανδρουλάκη και τι βλέπω; Δεν έχουν ιδέα για την δυναμική του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι όλα είναι ξεκάθαρα. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο κείμενο μου, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν μπήκε στην πολιτική για να γίνει βουλευτής. μπήκε στην πολιτική για να γίνει πρωθυπουργός.

Επέλεξε να γίνει ευρωβουλευτής ώστε να γυρνά σε όλη την χώρα και να δημιουργεί θύλακες υποστήριξης του. Πρόσεξε ώστε να μην έχει κανείς να του προσάψει το ελάχιστο από το παρελθόν του. Δούλεψε σκληρά για να κερδίσει το κόμμα και τώρα θα δουλέψει σκληρά για να το κάνει κόμμα εξουσίας.

Τι καταλαβαίνουμε εδώ; Ότι ο Ν. Ανδρουλάκης ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ. Και αν πρόσεχαν τον δημόσιο λόγο του θα ήξεραν ότι:
- Θα οργώσει όλη την Ελλάδα ώστε να αφυπνίσει - ενεργοποιήσει την κοινωνία της σοσιαλδημοκρατίας. Να την πείσει.
- Θα κάνει μεγάλο άνοιγμα στη νεολαία μέσα από τα sosial media. Ήδη, είδαμε εκατοντάδες νέους με σημαίες του ΠΑΣΟΚ να χαιρετίζουν την εκλογή τους στους δρόμους.
- Θα έχει ξεκάθαρες θέσεις ΓΙΑ ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και την χώρα. Πουθενά δεν θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
- Θα κάνει ένα ρεσιτάλ αντιπολίτευσης όπου θα στηρίζει ότι πρέπει και θα διαφωνεί όπου πρέπει. Χωρίς ψεύδη, κραυγές, προσωπικές επιθέσεις, διχασμό των πολιτών και εμμονές.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει λοιπόν έναν διπλό στόχο: α) Να πείσει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας ότι στο νέο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτό που λείπει από την πολιτική σκηνή β) Να γίνει αμέσως η κυρίαρχη αντιπολιτευτική φωνή στη χώρα, παραμερίζοντας την λαϊκίστικη δημαγωγία και το "όχι σε όλα", που υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία.

Κλείνοντας θα το ξαναπώ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως είχε σχέδιο για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, έχει και σχέδιο για την συνέχεια. Και αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα στην πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti