Λέγοντας "Καλή Χρονιά" για το 2022

Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2021 18:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το 2022 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που η πανδημία θα υποχωρήσει και θα ελεγχθεί. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να ξεκαθαρίσει ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο αν τελικά α) η ΟΜΙΚΡΟΝ με ήπια συμπτώματα, παρά την μεγάλη μεταδοτικότητα δεν είναι φονική και σύντομα εξαφανίζεται από όποιον νοσεί και β) όχι μόνο δεν θα επιβαρύνει τα συστήματα υγείας αλλά θα μειώνονται θάνατοι και εισαγωγές στις ΜΕΘ, αφού θα εξαφανίζεται η ΔΕΛΤΑ.

Το κύριο ερώτημα για την ΟΜΙΚΡΟΝ είναι αν θα αποδειχθεί επικίνδυνη για τους άνω των 60 ανεμβολίαστους οπότε θα υπάρξει παράταση στις επιπτώσεις της πανδημίας (μέχρι σήμερα η στατιστική αφορά νέους που ξεπερνούν εύκολα τη νέα μετάλλαξη).

Από τη στιγμή που η πανδημία περιοριστεί, τότε όλα θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα: Η ανθρώπινη συμπεριφορά φαίνεται πως θα είναι έντονη σε όλα τα επίπεδα (ταξίδια, διασκέδαση κ.α.), οι επενδύσεις θα γίνονται λες και δεν υπάρχει αύριο, ενώ για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων η ζωή θα έχει άλλο νόημα πια, με κυρίαρχη την αξία του χρόνου.

Από πολιτική άποψη, θεωρώ ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν παρά την Άνοιξη του 2023. Ο πρωθυπουργός θα δώσει άτυπα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Μέχρι τότε οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν και πάλι άνοδο της ΝΔ, αφού θα εκλείπουν οι φυσικές καταστροφές και η ενεργειακή κρίση με τις αυξήσεις.

Στις δημοσκοπήσεις, σημαντική θα είναι η καταγραφή του ΠΑΣΟΚ. Αν ο Ν. Ανδρουλάκης καταφέρει να κρατηθεί πάνω από το 15%, αυτό θα είναι η βάση ώστε να ελπίζει νέα άνοδο στις διπλές κάλπες ακόμα και για την δεύτερη θέση.

Είναι πάντως η πρώτη χρονιά εδώ και δεκαετίες που η ευχή "καλή χρονιά" δεν πείθει. Βλέπετε δεν ήταν μόνο η πανδημία αλλά και οι μεγάλες καταστροφές από την κλιματική αλλαγή που ισοπέδωσαν ζωές ανύποπτων συνανθρώπων μας. Μοιάζει λες και ξαφνικά μας κυνηγούν άδικα θεοί και δαίμονες. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτε άλλο να ειπωθεί εκτός από το "Καλή Χρονιά". Θα έρθει!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti