Ούτε ο θάνατος (των άλλων) πείθει τους αρνητές

Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2022 11:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η μικρή ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Μετά από ναυάγιο, ένας βαθιά θρησκευόμενος παλεύει με τα κύματα, σίγουρος ότι ο Θεός στον οποίο τόσο πολύ πιστεύει θα τον προστατεύσει, δεν θα τον αφήσει να πεθάνει. Γι’ αυτό και όταν τον πλησιάζει και τον καλεί ένας άλλος ναυαγός που κρατά ένα σωσίβιο, αρνείται να το χρησιμοποιήσει λέγοντας του: «Δεν έχω πρόβλημα εγώ, ο Θεός θα με προφυλάξει».

Με την ίδια βαθιά πίστη ότι δεν θα κινδυνεύει, αρνείται να ανέβει σε ένα κούτσουρο με άλλους αλλά και σε μια βάρκα γεμάτη ναυαγούς. Στο τέλος όμως θα πνιγεί. Και πραγματικά έκπληκτος όταν φτάνει στον Παράδεισο γεμάτος παράπονο, ζητά εξηγήσεις από τον Άγιο Πέτρο: «Άγιε, είναι δυνατόν εγώ που όσο ζούσα, ήμουν υπόδειγμα πιστού ανθρώπου να χάσω τη ζωή μου και να μην προφυλαχθώ;».

Περίπου εκνευρισμένος ο Άγιος Πέτρος θα του πει: «Και σωσίβιο σου στείλαμε για να σωθείς, και κούτσουρο και μια βάρκα, αλλά εσύ χαμπάρι δεν πήρες». Σκέφτομαι με θλίψη πόσο άδικα χάνουν τις ζωές τους βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι που αρνούνται σχεδόν θεόσταλτες βοήθειες όπως τα εμβόλια, τα οργανωμένα νοσοκομεία με τις ΜΕΘ και με εμμονή αφήνουν τις ζωές τους στον Θεό. 

Στο τέλος, οι περισσότεροι φεύγουν όπως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, ο οποίος όχι μόνο δεν εμβολιαζόταν αλλά αρνιόταν και να πάει στο νοσοκομείο παρά την μεγάλη τους επιβάρυνση. Λίγες μέρες νωρίτερα εκοιμήθη από κορωνοϊό και η αδερφή του που ακολουθούσε αυτές τις αρνήσεις.

Και ξέρετε το χειρότερο; Ο θάνατος του Μητροπολίτη Κοσμά δεν θα διδάξει κανέναν τελικά ανάμεσα στους αρνητές της Εκκλησίας. Όπως και ο ίδιος δεν είχε διδαχθεί από τους προηγούμενους αρνητές Μητροπολίτες που είχαν φύγει από τη ζωή, υπερασπιζόμενοι την άρνηση. Δυστυχώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti