Γιατί τόσα πολλά ψέματα; Mα γιατί είναι... βολικά

Παρασκευή, 27 Μάιος 2022 19:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι άνθρωποι πορεύονται σταθερά μέσα στο καθημερινό ψεύδος. Η έκταση των ψεμάτων είναι συγκλονιστική και αποδεικνύει ότι είμαστε ακόμη εντελώς ανάξιοι για τις αλήθειες• δεν τις δικαιούμεθα αν και είμαστε στον 21ο αιώνα και ΟΛΑ έχουν πια ειπωθεί.

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν, πιστεύουν και υπερασπίζονται το ψέμα; Γιατί τους βολεύει. Δεν χρειάζεται ούτε να σκέφτονται και κυρίως ούτε να φοβούνται. Δείτε την περίπτωση της πανδημίας Covid-19. Είχε ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ 20 χρόνια. Η ταινία Contagion του 2011, περιέγραφε με απίστευτη ακρίβεια ότι έζησε η ανθρωπότητα λίγα χρόνια μετά, ακριβώς γιατί στηρίχθηκε στην επιστημονική πρόβλεψη. Οι άνθρωποι δεν ασχολήθηκαν, τους αρκούσε ένα ψέμα ότι "αυτά δεν γίνονται".

Η επόμενη καταστροφή με νεκρούς και πρωτοφανείς καταστροφές που έρχεται γοργά, είναι η κλιματική κρίση, αλλά όταν την διαψεύδει ο Τραμπ, όλοι ησυχάζουν. Δεν υπάρχει κλιματική κρίση, μην ανησυχεί κανείς.

Γιατί το ψέμα είναι αποδεκτό τόσο εύκολα στον απλό άνθρωπο; Γιατί ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΟ. Το ψέμα τον καθησυχάζει, του λύνει προβλήματα δίνει νόημα στη ζωή του. Όταν ο Σώρρας διέδιδε ότι υπάρχουν 600 δισ. δολάρια και με αυτά θα πληρωθούν όλα τα χρέη όλων των Ελλήνων, χιλιάδες Έλληνες κοιμόντουσαν ήσυχοι ότι δεν χρωστούν πια.

Όταν ο Τραμπ είπε ψέματα ότι έχασε τις εκλογές με νοθεία, χιλιάδες οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να τον επαναφέρουν στην εξουσία. Και όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια που δήθεν κατέστρεφαν τη χώρα -ενώ ήταν Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για να σωθεί η χώρα - έγινε πρωθυπουργός.

Δείτε τώρα τον συνδυασμό: Αφού τους πολίτες τους βολεύει το ψέμα, έρχεται η εξουσία και τι κάνει; Τους κλέβει την ψήφο υποσχόμενη ακόμη και τερατώδη ψέματα. Ο Πούτιν με 28.000 αθώους Ρώσους νεκρούς λέει ότι απελευθερώνει την Ουκρανία ενώ δολοφονεί παιδιά και γυναίκες. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος στην ψευδολογία των Ρώσων που έφτασαν στο σημείο να φυλακίζουν όποιον πολίτη πει αλήθεια για τον πόλεμο, με το απλό επιχείρημα ότι... ψεύδεται.

Ψέματα παντού και από όλους λοιπόν. Εκφωνούνται καθημερινά, αναπαράγονται στο διαδίκτυο και δυστυχώς από υποταγμένα ΜΜΕ. Έτσι πορεύεται η ανθρωπότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti