Η χαρά της πρώτης μέρας δεν κρύβει τα προβλήματα

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2023 15:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η χαρά της πρώτης μέρας δεν κρύβει τα προβλήματα

Υπάρχει πράγματι χαρά και αισιοδοξία κάθε φορά που ανοίγουν τα Σχολεία στην χώρα. Τα παιδιά βρίσκουν τους φίλους τους, οι γειτονιές γεμίζουν από τις φωνές τους, έχουμε να κάνουμε με μια μέρα ελπίδας, γιατί στα νέα παιδιά υπάρχει ακέραια η ελπίδα για το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας 

Μιλάμε για 1.366.000 μαθητές και 136.000 δασκάλους αι καθηγητές, δηλαδή μια μεγάλη κοινότητα με στόχο την παιδεία, τις αξίες, την συγκρότηση. Όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ακόμα και η πρώτη μέρα στα σχολεία, αυτή η μέρα χαράς, έχει και γκρίζο χρώμα.
-Φέτος έχουμε λουκέτο σε 300 σχολεία λόγω υπογεννητικότητας. Μόνο στην Κέρκυρα έκλεισαν 4 σχολεία γιατί δεν είχαν ούτε μια εγγραφή μαθητή.
-Αίθουσες ακατάλληλες για εκπαιδευτικούς και παιδιά. Δηλαδή αίθουσες χωρίς... παράθυρα, θέρμανση ενώ υπάρχουν και σχολεία που λειτουργούν σε κοντέινερς.
-Πολλά κτήρια είναι παλιά ενώ άλλα δεν έχουν ελεγχθεί για αντισεισμικότητα.
-Η θέρμανση στα Σχολεία έχει... ΦΠΑ λες και είναι επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδη! Αυτό επιβαρύνει οικονομικά τα σχολεία που πολλές φορές δεν μπορούν να πληρώσουν το πετρέλαιο.

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί το κύριο πρόβλημά μας, το παγόβουνο, είναι τι παιδεία προσφέρουμε στα παιδιά μας. Υπάρχουν στα σχολεία μας με τον σωστό τρόπο, ιστορία, λογοτεχνία, φιλοσοφία, μουσική, αθλητισμός, ποίηση και τόσα άλλα που διαμορφώνουν τον πολίτη του 21ου αιώνα ή απλώς όλα περιστρέφονται γύρω από τις εισαγωγικές στα ΑΕΙ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti