Στην Ελλάδα φορολογούν ακόμα και τον... φόρο που σου βάζουν

Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2023 21:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ελλάδα φορολογούν ακόμα και τον... φόρο που σου βάζουν

Τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ένα θλιβερό πισωγύρισμα και μια ομολογία ανικανότητας. Δεν μπορούν να φορολογήσουν σωστά τους Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση επιδιώκει με έναν άτσαλο και άδικο τρόπο να εισπράξει 600 εκατ. ευρώ το χρόνο. Θα μπορούσε αυτή η χώρα να εισπράττει πολύ περισσότερα αν είχε μιμηθεί στην φορολογία κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν το μπορεί.

Θα επαναλάβω ότι με τα τεκμήρια, αυτοί που κρύβουν πολλά θα πληρώνουν κάτι λίγο και θα είναι νομιμοφανείς. Κάποιοι λίγοι θα πληρώνουν, ενώ δεν πλήρωναν ό,τι πρέπει. Και κάποιοι αδικούνται, αφού ενώ έχουν ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ δραστηριότητες καλούνται να πληρώνουν και φόρο.

Με αφορμή τα τεκμήρια θα σας παραθέσω σήμερα δυο φορολογικές αδικίες, που όμως περιγράφουν το ανίκανο ελληνικό κράτος.

Η ΠΡΩΤΗ: Στην βενζίνη έχουν βάλει μόνιμο σταθερό φόρο 70 λεπτά ανά λίτρο. Μετά πάνω στον φόρο έχουν βάλει... κι άλλο φόρο, δηλαδή ΦΠΑ 24%! Έχετε ξαναδεί κάπου στον πλανήτη Γη να υπάρχει χώρα που να σου βάζουν φόρο 24% πάνω στον... φόρο; Συνεπώς ο λεγόμενος ειδικός φόρος δεν είναι 70 λεπτά, όπως ψευδώς μας λένε, αλλά 86,8 λεπτά.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Ας υποθέσουμε ότι ένας πολίτης με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ αγοράζει ένα δίκυκλο αντί 9.000 ευρώ. Ο δυστυχής αγοραστής θα την αγοράσει ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο αφού θα πληρώσει ΦΠΑ 24%, τέλος ταξινόμησης έως 25%. Πέραν αυτού όμως, ο πολίτης αγοράζοντας την μοτό έχει ήδη ΠΛΗΡΩΣΕΙ φόρους κοντά στις 4.000 ευρώ.

Έρχεται ωστόσο το κράτος και δεν του αφαιρεί ούτε ένα ευρώ από τους φόρους που κατέβαλε και τι κάνει; Του θεωρεί και τον φόρο... εισόδημα και το ξαναφορολογεί! Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες.

Η Ελλάδα πρέπει να φορολογεί τους πολίτες της υπολογίζοντας όλα τους τα έσοδα και όλα τους τα έξοδα και στη συνέχεια να φορολογεί το καθαρό ποσό που έχει απομείνει. Στη συνέχεια έρχεται το πόθεν έσχες να επιβεβαιώνει τους αριθμούς.

Όσο μηχανεύονται τεκμήρια ή φορολογούν και τον φόρο που σου βάζουν, θα είμαστε σε ένα άδικο φορολογικό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti