Προς τα πού πηγαίνει ο πόλεμος στην Γάζα

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2023 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς τα πού πηγαίνει ο πόλεμος στην Γάζα

Είναι, πλέον, εντελώς ξεκάθαρο πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στη Γάζα. Αξίζει να δούμε τα γεγονότα με την σειρά, ώστε να συνειδητοποιήσουμε πού πάει αυτή η άγρια σύγκρουση.

1. Η αρχή έγινε με την Χαμάς που επιτέθηκε εναντίον εντελώς αθώων ανθρώπων, Ευρωπαίων, Αμερικανών, Παλαιστινίων, όλοι τους άμαχοι, από μωρά μέχρι γυναίκες, πιστεύοντας ότι στη σύγκρουση που θα ακολουθήσει θα εμπλακούν κι άλλοι και ο πόλεμος θα γενικευτεί.

2. Οι ΗΠΑ αντιλαμβανόμενες το σχέδιο γενίκευσης της Χαμάς στέλνει αμέσως αεροπλανοφόρα, πυρηνικά υποβρύχια, στρατιώτες, σύγχρονα οπλικά συστήματα και ξεκαθαρίζει προς ΟΛΟΥΣ ότι ο πόλεμος είναι μεταξύ αυτών των δυο. Όποιος άλλος εμπλακεί θα έχει να κάνει μαζί μας. Μάλιστα, θα χτυπήσει και βάσεις συμμάχων της Χαμάς, για να τους δείξει ότι ξέρει επακριβώς που είναι.

3. Πρώτα το Ιράν και μετά η Χεζμπολάχ, δηλώνουν ότι «δεν γνώριζαν τίποτε για τα σχέδια της Χαμάς». Ο δε ηγέτης της Χεζμπολάχ θα πει ότι αυτή είναι «μια υπόθεση των Παλαιστινίων και όποιος από αυτούς πεθαίνει, είναι μάρτυρας που πάει στον Παράδεισο».

4. Το Ισραήλ έχοντας πια εξασφαλίσει ότι δεν θα του επιτεθούν άλλοι, έχει αποφασίσει να καταλάβει όλη την Γάζα και να εξολοθρεύσει τους ηγέτες της Χαμάς. Αυτή τη στιγμή τους έχει περικυκλώσει, δεν μπορούν να φύγουν, είναι ζήτημα χρόνου να τους τελειώσουν.

Η συνέχεια τώρα. Το Ισραήλ έχει αποφασίσει να παραμείνει στην Λωρίδα της Γάζας, γιατί δεν θέλει να την ξαναδεί ορμητήριο τρομοκρατών με τούνελ και πυραύλους κάτω από νοσοκομεία και παιδικές χαρές. Μια μόνιμη πληγή για όλους -και τους Παλαιστίνιους-.

Με βάση τα παραπάνω, η νίκη του Ισραήλ πλησιάζει. Δυστυχώς, οι αθώοι νεκροί θα είναι χιλιάδες, ήδη φτάνουν τις 11.000. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το τέλος της Χαμάς θα σημάνει και τέλος του πολέμου. Και η Γάζα των τούνελ και των πυραύλων δε θα ξαναδημιουργηθεί ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση