Το μεγάλο στοίχημα για την «Νέα Αριστερά»

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2023 10:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το μεγάλο στοίχημα για την «Νέα Αριστερά»

Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα περισσότερα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την κύρια ευθύνη για την τοξικότητα, τα ψεύδη, τις ύβρεις κατά αντιπάλων και την παντελή έλλειψη σχεδίων για να αλλάξει κάτι στην ελληνική κοινωνία. Είναι αυτοί δηλαδή που καταψηφίστηκαν σε όλες τις εκλογές από το 2019 και μετά, γιατί υπήρξαν υπουργοί με ευθύνες, ενώ καταγράφηκε η τοξικότητα τους στα πάνελ και στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Σήμερα, όμως, βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική δημόσια στάση. Το σύνολο των στελεχών, μιλούν ήπια, έχουν αποβάλλει την τοξικότητα και τα ψεύδη, φέρονται αποφασισμένοι για μια άλλου τύπου διαδρομή.

Ας δούμε τις διαφορές. Πρώτα το σωστό όνομα «Νέα Αριστερά», που έχει μακρά διαχρονική ιστορία στη διεθνή διαδρομή της ιδεολογίας. Μετά το σήμα, που είναι απλό και όμορφο παρά κάποια σχόλια στο διαδίκτυο. Και τέλος, οι σημαντικές τοποθετήσεις Χαρίτση στην ομιλία του, που μίλησε για μια αριστερά που θα πρέπει να συνδυάσει την ιδεολογία της με την πραγματικότητα και να είναι και σύγχρονη και χρήσιμη.

«Θέλουμε και μία Αριστερά που δεν θα αναλώνεται σε τοξικές μάχες στο διαδίκτυο και θα προτείνει πραγματικές λύσεις, με ξεκάθαρη λογική και ξεκάθαρα μηνύματα», είπε. Και πρόσθεσε: «Το εγχείρημα που ξεκινάμε δεν αφορά την επιστροφή στο παρελθόν. Θέλουμε κάτι νέο. Μία Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη, που δεν κρύβει τις προθέσεις της».

Πράγματι, αν η «Νέα Αριστερά» προχωρήσει με ήπιο λόγο, αξιοπρέπεια, θέσεις στήριξης της κοινωνίας, δηλαδή είναι μια χρήσιμη «Νέα Αριστερά», τότε το μέλλον της θα είναι καλό. Πλέον έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταγράψει στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Η πρόκληση λοιπόν για το νέο κόμμα είναι να μπορέσουν τα στελέχη του να αφήσουν οριστικά πίσω με έναν απόλυτο τρόπο την κακή τους συμπεριφορά. Θα το καταφέρουν;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti