Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης: Και «ΜΑΖΙ» και «ΧΩΡΙΑ»

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2024 10:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης: Και «ΜΑΖΙ» και «ΧΩΡΙΑ»

του Γιώργου Κεραμιδά*

Και «Μαζί» και «Χώρια» λέει το τραγούδι του αξέχαστου λαϊκού βάρδου Βασίλη Καρρά. Ένα τραγούδι που φαίνεται ότι καθρεφτίζει την εικόνα της νυν Δημοτικής Αρχής, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Τo «Όλοι Μαζί» έχει ακουστεί πάμπολλες φορές από το στόμα του Δημάρχου όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετά τις εκλογές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως, πόσο εύκολο είναι να στηρίξεις και να πείσεις για το «Όλοι Μαζί», όταν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις το «Μαζί», με τους στενούς σου συνεργάτες;

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος υποστήριξε ότι η επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτη Μπροστά» υπηρετεί μέσα στο συμβούλιο συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, δυναμίτισαν το Δημοτικό Συμβούλιο και δημιούργησαν εύλογα ερωτήματα και ανησυχία για το μέλλον.

Προβληματίζει ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν γραπτές, που σημαίνει ότι ο γ.γ. είχε χρόνο να προετοιμαστεί, να σκεφτεί και να αξιολογήσει τα γραφόμενα, έως την τελική του απόφαση. Έντονο προβληματισμό επίσης δημιουργεί το γεγονός, ότι παρόλο που σύσσωμη η αντιπολίτευση στράφηκε δικαιολογημένα εναντίον του γ.γ. και ο Δήμαρχος του ζήτησε δύο φορές να ανακαλέσει, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης ήταν σαφώς πιο έντονες, το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις και εμφανίστηκε μια αδυναμία εξισορρόπησης της κρίσης.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη σχέση Δημάρχου και Γενικού Γραμματέα; Και «Μαζί» και «Χώρια», όπως τραγουδά ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ειδικά όταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έχει τόσο κρίσιμο ρόλο στην ομαλή λειτουργία της δημοτικής διοίκησης, είναι «δεξί χέρι» και βασική επιλογή του Δημάρχου.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν στην επιφάνεια σοβαρές αδυναμίες συνεργασίας & επικοινωνίας για τη νέα Δημοτική Αρχή και το «Όλοι Μαζί» δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

«Και μαζί και χώρια ίδια στεναχώρια
Μία από τα ίδια κι όλα στο κενό..»

* Γιώργος Κεραμιδάς είναι Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης - Επικοινωνιολόγος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti