Ακόμα μια σκεπή εγκαταλελειμμένου κτηρίου κατέρρευσε στο κέντρο της Σπάρτης

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 18:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακόμα μια σκεπή εγκαταλελειμμένου κτηρίου κατέρρευσε στο κέντρο της Σπάρτης

Ένα από τα ερειπωμένα σπίτια της πόλης είναι και αυτό της φωτογραφίας στην οδό Λεωνίδου. Εγκαταλελειμμένο χρόνια, έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου. Πριν από μερικές μέρες, μέρος της σκεπής του κτηρίου κατέρρευσε, μεγαλώνοντας τη λίστα των σπιτιών που απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Ενέργειας, είχε εκδώσει πρόσκληση προς τους δήμους της χώρας, να καταγράψουν τα παλαιά οικήματα και να αποστείλουν τις σχετικές λίστες με σκοπό όσα από τα κτήρια πληρούν τα κριτήρια να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Διατηρώ κατ’ οίκον» ώστε να αναπαλαιωθούν και τα υπόλοιπα να γκρεμιστούν.

Μέχρι τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου -και ενώ είχε λήξει η προθεσμία του υπουργείου- ο Δήμος Σπάρτης δεν είχε αποστείλει τις λίστες καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί. Σε διαβεβαιώσεις τους δε, οι αρμόδιοι υποστήριζαν πως ακόμα και ληξιπρόθεσμη η λίστα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Αν ο δήμος δεν έχει αποστείλει ακόμα τη λίστα, καλό θα ήταν να μην συνεχίσει να κωλυσιεργεί περαιτέρω και να αποσταλούν τα στοιχεία άμεσα, καθώς όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων θλιβερών εικόνων και συμβάντων επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια.

Φωτό: Β. Γεωργακάκος

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα